© svh

Mechels gerechtshof beklad met ‘crimenelen’ en ‘crapuul’, vandaal is wellicht gefilmd

Mechelen -

Een van de ingangen van het gerechtsgebouw in Mechelen is beklad met de opschriften ‘crimenelen’ en ‘crapuul’. De politie voert een onderzoek, maar een verdachte is er nog niet.

svh

Op de trap van de toegang in de Voochtstraat heeft een vandaal ‘crimenelen’ gespoten, op de deuren ‘crapuul’. Of dat de slimste zet was van de dader in kwestie zal blijken uit het onderzoek dat de politie voert.

“Wat die kerel niet zal weten, is dat er zowel binnen in het gebouw als buiten bewakingscamera’s hangen”, zegt Marc Hendrickx, gemeenteraadslid (N-VA) en advocaat. Hij was vrijdagmorgen een van de eerste mensen die het vandalisme opmerkte.

De politie Mechelen-Willebroek kreeg een melding van het vandalisme. Ondertussen ging er al een ploeg langs voor vaststellingen en is er een onderzoek opgestart. Wellicht is de dader dus gefilmd door een van de bewakingscamera’s in de buurt. “Onze mensen gaan aan de slag met alle beelden van alle openbare camera’s en die van in het gerechtshof”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie.

Wat de motieven waren om het vandalisme te plegen, is nog niet duidelijk. Een verdachte is er nog niet, maar vermoedelijk gaat het om een misnoegde burger of ‘klant’ van de rechtbank.

 © svh

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio