© Jan Van der Perre

Zomerbar Chillrijk voor het eerst in Steytelinckpark: “Op de regen zijn we helemaal voorbereid”

Wilrijk -

Zomerbar Chillrijk gaat dit jaar voor het eerst door in het Steytelinckpark. Vanaf maandag 15 augustus kan je twee weken lang in de Wilrijkse bar terecht voor een drankje maar ook film, muziek en theater. “Na Muziek in de wijk, de jaarmarkt en uiteraard Willrock, willen wij de zomervakantie op een mooie manier afsluiten”, zegt Raquelle Marquez (28), van Jeugdcentrum Vizit, de organisator van de zomerbar.

LEES OOK. Organisatie bereidt zich voor op 25 jaar Willrock: “Volledig nieuwe poule vrijwilligers kunnen strikken”

Voor Moederdag is er volgende week regen voorspeld. Maar dat houdt de jonge wolven van Jeugdcentrum Vizit niet tegen om er volledig voor te gaan. “De regen is een beetje pech hebben, zeker na zo’n hittegolf. Maar we hebben voldoende tenten klaarstaan om het droog te houden”, legt Caroline Lambrechts (28) van de Vizit uit. Over modder in het park maken ze zich niet al te veel zorgen.

Het is het achtste jaar dat Chillrijk kan doorgaan, de vorige jaren gebeurde dat steeds in het Park Van Eden. “We werken dit jaar samen met Willrock. Daarom blijft tijdens de zomerbar, een van de podia staan”, zegt Lambrechts. Want er zal gezongen worden. Dat is zeker. Op de karaokeavond bijvoorbeeld op 24 augustus.

Stoofvlees-friet en lindy hop

Dat is onder andere wat deze bar volgens de organisatie onderscheidt van de vele anderen in Antwerpen. “Wij focussen naast de drankjes voornamelijk op ons programma”, zegt Marquez. “Naast karaoke, organiseren we bijvoorbeeld een retrodag waar je leert lindy hoppen en een vegetarische stoofvlees-friet van de bomma kan komen eten.” Nog zo’n leuke thema-avond is de Stroomloze Avond. Dan gaat de generator uit en wordt er akoestische muziek gespeeld. “Een kampvuur kan daar uiteraard niet ontbreken”, vertellen de twee.  

Waar Marquez en Lambrechts vooral naar uitkijken, is de samenwerking tussen de drie luiken van de Vizit. Naast Jeugdcentrum Vizit komt Jeugdhuis Viva op het Valaar bijvoorbeeld de sportieve activiteiten verzorgen. Artistiek luik Bar VizART organiseert dan weer leuke workshops. “Zo krijgen we één groot zomerkamp gevoel, niet alleen gericht op jongeren tussen 16 en 24, maar gewoon op iedereen die daar zin in heeft.” Uw reporter is alvast uitgenodigd om er eentje te komen drinken volgende week. (svo)

Meer info via chillrijk.be.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio