© ATV

Rivierenhof deels afgesloten wegens droogte: gevaar op vallende takken is te groot

In Deurne is een deel van het Rivierenhof afgesloten voor bezoekers. De toegangswegen rondom het beukenbos zijn afgesloten. Dat komt omdat er gevaar is voor vallende takken. De beuken zijn erg gevoelig voor de hitte en droogte waardoor ze hun takken sneller verliezen.

Bron: ATV

“Met de warmte en de aanhoudende droogte merken we dat de beuken al eens takken laten vallen”, zegt Peter Verdyck. Dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. “We hebben daarom een stukje bos afgesloten.” Concreet gaat het om het domein rond het Sterbos.

In principe laat elke boom wel eens een tak vallen, maar beuken hebben een heel oppervlakkig wortelstelsel. “Ze zijn gevoelig bij droog weer en hebben er snel last van. Deze zone staat vol oude beuken, daarom sluiten we ze af.” Die zone blijft voorlopig ook afgesloten totdat de temperaturen dalen en er weer regen valt. De rest van het Rivierenhof blijft wel toegankelijk.

Het is de eerste keer dat ze de zone moeten afsluiten voor dit soort situatie. “De weersomstandigheden worden telkens extremer, we zitten nu met een lange droogte. We hebben ook al een aantal takken zien vallen, vandaar deze preventieve beslissing”, voegt Verdyck nog toe.

Aangeboden door onze partners