© ATV

Vooruit en Groen verzetten zich tegen vergunning Isvag

Antwerpenb, Wilrijk -

Meerderheidspartij Vooruit en oppositiepartij Groen in Antwerpen zien een verlenging van de vergunning van Isvag met 20 jaar niet zitten. Groen dient bezwaar in tegen de aanvraag. Dat het openbaar onderzoek in de vakantieperiode loopt, is volgens de partij “schandalig”.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. Isvag wil huidige installatie met 20 jaar verlengen: “Noodzakelijk om verwerkingscapaciteit te garanderen

De Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigde in april de omgevingsvergunningen voor de huidige Isvag-oven en de bouw van de nieuwe installatie. De intercommunale heeft nu een nieuwe vergunning nodig om de verwerking van afval te kunnen verderzetten. Dit moet rond zijn tegen oktober, zo niet moet de verbrandingsoven stoppen.

Isvag doet nu een aanvraag voor een vergunning van 20 jaar. Dit moet voldoende tijd geven om een alternatief te zoeken voor de verbrandingsoven in Wilrijk.

“Het is schandalig dat het openbaar onderzoek van de vergunning pal in het midden van de vakantieperiode loopt.” zegt Antwerps gemeenteraadslid Ilse van Dienderen (Groen). “Op deze manier is inspraak van de bevolking niet mogelijk. Op de infovergadering van 2 augustus waren slechts vier mensen aanwezig.”

Groen is altijd al tegenstander geweest van de Isvag-verbrandingsoven aan de Boomsesteenweg in Wilrijk.

“Isvag is zich ten volle bewust van haar omstreden locatie en toch permitteert het zich een vergunning van 20 jaar aan te vragen. Dat is veel te lang. Onaanvaardbaar voor ons,” zegt van Dienderen.

Ook Vooruit wil Isvag weg aan de Boomsesteenweg. De partij roept bewoners op om bezwaarschriften in te dienen.

Aangeboden door onze partners