Brit Dan Bigham (INEOS Grenadiers) gaat werelduurrecord van Victor Campenaerts aanvallen

Dan Bigham gaat op 19 augustus in het Zwitserse Grenchen het werelduurrecord van Victor Campenaerts aanvallen. Dat heeft de Internationale Wielerunie (UCI) vrijdag gemeld.

Bron: BELGA

Het werelduurrecord is momenteel nog altijd in handen van Victor Campenaerts, die op 16 april 2019 in de Velodromo Bicentenario in het Mexicaanse Aguascalientes 55,089 kilometer op de klok zette. De Brit Alex Dowsett viel in november vorig jaar nog die toptijd aan, maar slaagde er niet in de Belg te onttronen.

De 30-jarige Bigham heeft heel wat ervaring in het baanwielrennen en bemachtigde in oktober voig jaar het Britse werelduurrecord (54,723 kilometer) van Bradley Wiggins. “Ik ben opgewonden over het vooruitzicht om te zien wat ik weer tegen de klok kan doen, met de steun van het team achter me”, zegt Bigham, die momenteel aan de slag is als performance engineer voor INEOS Grenadiers. “Fysiek ben ik vooruitgegaan sinds ik deel uitmaak van INEOS Grenadiers. Hoe hoog mijn werkdruk ook is, het is fijn om alles wat ik doe op één plek te hebben. Het betekent dat ik veel georganiseerder kan zijn in hoe en wanneer ik kan trainen. Het is geweldig om ideeën uit te wisselen met zoveel fantastische mensen binnen het team.”

Bigham komt slechts sporadisch op de weg in actie. Dit jaar eindigde hij als tweede in het Britse kampioenschap tijdrijden en als twaalde in de tijdrit op de Commonwealth Games.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Baanwielrennen