Het hekwerk heeft nood aan een opknapbeurt. © Filip Spoelders

Hekwerk van George Van Raemdonckpark verdwijnt enkele maanden voor restauratie

Boechout -

Eind deze maand wordt het hekwerk van het George Van Raemdonckpark aan de Dr. Theo Tutsstraat weggenomen voor een restauratie. De gemeente kreeg hiervoor een subsidie van Vlaanderen.

Filip Spoelders

De restauratieplannen voor het historisch hekwerk werden al even voorbereid. Zo sloot de gemeente onder andere een samenwerkingsovereenkomst met Kempens Landschap om subsidies te ontvangen. Onroerend Erfgoed Vlaanderen steunt uiteindelijk met een premie van 54.000 euro. De totale kostprijs van de restauratie wordt op 77.000 euro geraamd.

Drie maanden

Op donderdag 25 en vrijdag 26 augustus wordt het hekwerk verwijderd zodat het naar het atelier van Smego in Arendonk kan. De restauratie gaat drie maanden duren. Tijdens de twee dagen van de afbraak is parkeren langs het park niet mogelijk. Ook de fundering van de hekken wordt de volgende twee dagen uitgebroken. Dan zal er een omleiding voor alle verkeer gelden.

Beschermd

Het George Van Raemdonckpark maakt deel uit van het dorpsgezicht Landhuizen en omgevende tuinen dat sinds 1993 is beschermd. (fisp)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio