©  Bora-hansgrohe

Daar zijn de eerste selecties voor de Vuelta: Bora-hansgrohe met Giro-winnaar Jai Hindley, Trek-Segafredo met Mads Pedersen

Wielerploegen Bora-hansgrohe en Trek-Segafredo hebben als eerste hun selectie bekendgemaakt voor de komende Ronde van Spanje, die volgende vrijdag van start gaat in Utrecht. De Duitse ploeg rekent op de Australiër Jay Hindley en de Nederlander Wilco Kelderman, de Amerikaanse ploeg op Mads Pedersen en Juan Pedro Lopez.

Bron: BELGA

Bora-hansgrohe

Naast Hindley, die de Giro won in 2022, en Kelderman zal Bora-hansgrohe ook kunnen rekenen op de Duitser Emanuel Buchmann, vierde in de Tour van 2019, en de Colombiaan Sergio Higuita, winnaar van een etappe in de Vuelta van 2019 en winnaar van de Ronde van Catalonië eerder dit seizoen.

De Ier Sam Bennett, die in 2022 slechts één keer won, en de Nederlander Danny van Poppel zijn de twee aangewezen sprinters. Ze zullen worden bijgestaan door Ryan Mullen en Jonas Koch.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Trek-Segafredo

Mads Pedersen maakt, na zijn ritzege in de Tour de France, zijn debuut in de Vuelta bij Trek-Segafredo. Hij leidt samen met Juan Pedro Lopez, die aan zijn derde Ronde van Spanje begint, het team.

Het duo wordt aan de startlijn vergezeld door Alex Kirsch, Antonio Tiberi, Dario Cataldo, Daan Hoole, Julien Bernard en Kenny Elissonde. “We willen een etappe winnen, dat is onze prioriteit”, aldus ploegleider Steven De Jongh.

De Ronde van Spanje, waarvan de Sloveen Primoz Roglic de drievoudige titelhouder is, eindigt op 11 september in Madrid.

LEES OOK. Wie zijn de uitdagers van Remco Evenepoel in de Ronde van Spanje?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen