Een lading turnpantoffels. © Jimmy Kets

Vooruit Hemiksem zamelt schoolgerief in

Hemiksem -

Vooruit zamelt deze maand in heel Vlaanderen tweedehandsschoolgerief in om alle kinderen op 1 september een leuke start te bezorgen. Ook de afdeling in Hemiksem doet mee. In samenspraak met de scholen wordt heel gericht gerief ingezameld.

“Voor veel gezinnen betekent de start van het schooljaar financiële zorgen door de schoolfactuur”, zegt schepen van Onderwijs Stefan Van Linden (Vooruit Hemiksem). “In Hemiksem krijgen alle kinderen elk jaar een nieuwe, volle pennenzak. Maar er is natuurlijk nog ander schoolgerief nodig. Samen met de directies van de gemeentelijke basisscholen hebben we gekeken aan welke spullen het meeste nood is. Zij staan in voor de verdeling.”

“Zo horen we dat er vooral ook nood is aan sportgerief. Bij de inzameling leggen we daarom de focus op leuke pennenzakken, sportzakken, turnmateriaal en zwemgerief”, vult voorzitter Rodney Talboom aan.

Vooruit Hemiksem organiseert twee inzamelmomenten: op woensdag 24 augustus van 9 tot 12u tijdens de wekelijkse markt op de Gemeenteplaats en op zaterdag 27 augustus tussen 14 en 17u in het Volkshuis. Je kan ook altijd een seintje geven via de Facebookpagina van Vooruit Hemiksem.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio