©  BELGAIMAGE

SK Beveren haalt met Sheldon Bateau (ex-KV Mechelen) flinke brok ervaring in huis

“Nog zoekende naar verdedigers”, titelden we woensdag in ons overzicht over het nieuwe seizoen voor SK Beveren in de Challenger Pro League. Met Sheldon Bateau (31) komt er nu een flinke brok ervaring naar de Freethiel. De centrale verdediger uit Trinidad en Tobago wordt voor één seizoen gehuurd.

Hannes Van Gael

LEES OOK. Het nieuwe SK Beveren: nog zoekende naar verdedigers

“Sheldon Bateau komt dit seizoen de geel-blauwe rangen op uitleenbasis versterken”, deelden de Waaslanders vrijdag mee via hun clubkanalen. De centrale verdediger keert na een half jaartje Turkije dus al terug naar de Belgische voetbalvelden. KV Mechelen verkocht hem in januari aan Samsunspor. Daar kwam Bateau vorig seizoen veertien keer in actie. Beveren huurt hem nu tot aan het einde van het seizoen. Bateau ligt in Turkije nog tot 2024 onder contract.

“We zochten al een tijdje naar een speler met ervaring in België. Toen we met Sheldon spraken, wisten we dat we deze speler gevonden hadden”, geeft Beveren-CEO Antoine Gobin een woordje uitleg bij de transfer. “Zijn leiderschap en kwaliteiten zullen ons dit seizoen helpen in 1B. We denken dat hij één van de ontbrekende stukken is in onze ploeg. We zijn verheugd om zo’n krachtige speler bij ons te hebben en geloven dat hij een houding heeft die onze supporters zullen waarderen.”

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL