Ren Hesters, Hilde Schoonjans, Diane en Greet Willemsen en nog heel wat andere helpers van de organiserende vereniging Masters Schoten zijn klaar om er warme maar onvergetelijke Schoten Zingt van te maken. © JAA

Schoten Zingt en zweet vanavond: tent volledig open om massakoor voldoende ademruimte te geven

Schoten -

Vanavond zal er eindelijk opnieuw massaal gezongen worden in het Park van Schoten. “Het belooft een hete editie te worden van Schoten Zingt, maar we zijn voorbereid. De zijwanden van onze tent gaan er volledig uit”, aldus organisator Ren Hesters van Masters Schoten.

Jan Auman

Hesters werkte zich samen met andere leden van zijn weldoenersvereniging en andere vrijwilligers de voorbije dagen in het zweet om de site achter het gemeentepark klaar te krijgen om een volkskoor van een paar duizend Schotenaren en andere liefhebbers van het genre te ontvangen. De gemeentelijke feesttent is erg degelijk en werd opgesteld met de beste bedoelingen, maar schiet in deze tropische zomer haar doel natuurlijk wat voorbij.

“We maken er toch een openlucht-evenement van”, zegt Ren Hesters. “Dit wordt de achttiende Schoten Zingt en voor het eerst zal er alleen een dak boven onze hoofden hangen. De zijwanden van de tent kunnen er gelukkig uit en zo zal geschieden. Zo zal er binnen voldoende zuurstof zijn om mee te zingen en een fijne zorgeloze avond te beleven. De koelte van de avond kan de tent op die manier ook voldoende verfrissen. Voor wie het toch benauwd zou krijgen, hebben we gratis drinkwater beschikbaar via de EHBO-post.”

Sfeerbeeld van een vorige editie van Schoten Zingt. © Vlaanderen Zingt

Pepe Lawijt

Om 19 uur zwaaien de poorten tot de festivalsite gratis open. Voor zover nodig zorgt dj Pepe Lawijt voor de opwarming. Hij zal na het ongetwijfeld massaal meegebrulde ‘Thank you for the music’, de traditionele afsluiter van Schoten Zingt, ook nog dj zijn op de afterparty. Die duurt tot 2 uur. Het koor dat de toon aangeeft bij uitvoering van de 37 liedjes, die Marc Dhollander van Vlaanderen Zingt dit jaar heeft uitgekozen, bestaat uit onder meer uit de leidingsploeg van de AKABE-tak van scoutsgroep 14 van Schoten-Koningshof.

Een pintje op Schoten Zingt kost 3 euro en wordt nog getapt in een gewone plastic beker. De organisatoren vragen wel om gebruik te maken van de vele opgestelde PMD-vuilnisbakken om al dat plastic nadien leeg in achter te laten zodat de parksite schoon blijft.

“Wie consumeert op Schoten Zingt, steunt onze lokale goede doelen zoals Samana, Koraal, de actie om lege brooddozen te voorkomen op school en zo verder. Na die twee coronajaren is ons fonds leeg. We hopen dus op een massale aanwezigheid. Er mag luidkeels gezongen worden, maar hopelijk wordt er ook veel besteld aan de toog”, aldus Ren Hesters.

“Aan onze vingers blijft alvast niks kleven. Wij draaien volledig op vrijwilligers. Naast onze eigen mensen, krijgen we gelukkig nog steun van andere helpende handen en verenigingen allerhande zoals Kodokan, de harmonie Sinte-Cecilia, gehandicaptenraad en Blues in Schoten. Alleen ons veiligheidsteam bestaat uit professionals.” (jaa)

Schoten Zingt vrijdag 12 augustus vanaf 19 uur in park van Schoten.

 © JAA

 © JAA

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio