DISCUSSIE. Wat moet er gebeuren om het drugsgeweld in Antwerpen te bedwingen?

Er lijkt geen einde te komen aan de lijst van drugsgerelateerde incidenten in Antwerpen. Woensdagnacht werd de buurt opnieuw opgeschrikt door een explosie in Borgerhout. Het was al de vijfde in slechts een week tijd. Er is al veel over gezegd en geschreven, maar één ding is duidelijk: er moet iets aan worden gedaan. Van meer controle tot de legalisering van drugs, verschillende manieren om de ‘war on drugs’ te bestrijden. Maar wat moet er volgens jou gebeuren om het drugsgeweld in Antwerpen te bedwingen?

red.

LEES OOK. “Mocht dit in Brussel gebeuren, zou er gesproken worden over wanbeleid”: politicoloog over drugsgeweld in Antwerpen

De Antwerpse oppositie vindt dat burgemeester Bart De Wever (N-VA) zelf veel te weinig doet en met zijn ‘war on drugs’ niets bereikt. De Wever wijst op zijn beurt naar het federale niveau. Die investeert veel te weinig mensen en middelen in politie en justitie, meent hij. Districtsburgemeester Marij Preneel (Groen) vindt dat er dringend meer politie op straat moet komen om te voorkomen dat het geweld blijft toenemen.

Wat moet er volgens jou gebeuren om het drugsgeweld in Antwerpen te bedwingen?

Vastgoed

Jobs in de regio