Karl Ave en Kaatje De Blick openen weldra Restaurant Maurice in Brasschaat. © RR

Karl Ave opent Restaurant Maurice in voormalige Pepermolen

Brasschaat -

Chef-kok van het intussen gesloten restaurant dEssensi in ’s-Gravenwezel, Karl Ave opent op zaterdag 8 september Restaurant Maurice op de Bredabaan in Brasschaat. Hij doet dat in het pand waar tot voor enkele weken De Pepermolen gevestigd was.

Op 31 juli sloten Vincent Schalm en Astrid Henneuse redelijk onverwacht de deuren van De Pepermolen. Het koppel wilde nieuwe uitdagingen aangaan en vond in Karl Ave van dEssensi een overnemer.

Karl Ave en Kaatje De Blick gaven hun restaurant de naam van hun kat. Het diertje moet de huiselijkheid en gezelligheid van het restaurant symboliseren. Een kaart met seizoensgebonden ingrediënten en enkele streekproducten zal de klant doen watertanden.

Karl verdiende zijn sporen dus in dEssensi waar hij in 2015 voor zijn klassieke keuken een Michelinster in ontvangst mocht nemen. Van Gault & Millau kreeg hij een score van 15 op 20. Karl trok van dEssensi naar het Italiaanse toprestaurant Il Divino di Milano in Gooreind. Daar bleef hij niet langer dan anderhalf jaar. Nu grijpt hij de kans om in Brasschaat een eigen zaak op te starten.

“Wij dromen al langer van een eigen restaurant”, zegt Karl. “Kaatje en ik leerden elkaar kennen in de horeca. Dit is voor ons een prachtige gelegenheid om iets op te starten. Het pand op de Bredabaan dateert van 1925 en voor er De Pepermolen was, heette het daar Café Bethania”. Restaurant Maurice ligt op de Bredabaan net naast de Antitankgracht. Er is een parking voor de klanten.

Astrid Henneuse en Vincent Schalm namen afscheid van hun Pepermolen. © Jan Brys

Vincent Schalm en Astrid Henneuse hadden er gedurende vijftien jaar De Pepermolen. Het koppel wil aan een meer gezinsvriendelijk leven beginnen. Wat het wordt, is nog niet geweten, maar het zal allicht wel horecagebonden zijn. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio