©  AFP

Het is nu officieel: FIFA laat WK dag vroeger beginnen om gastland Qatar alsnog openingsmatch te gunnen

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de knoop doorgehakt. Het WK voetbal start één dag vroeger. Het toernooi begint op zondag 20 november in plaats van op 21 november en gastland Qatar speelt alsnog de openingswedstrijd.

Jonas Withouck

Het WK in Qatar zou op maandag 21 november om 11u Belgische tijd beginnen met de wedstrijd tussen Senegal en Nederland in groep A. Om 17u stond de wedstrijd tussen Ecuador en Qatar dan op het programma, maar FIFA heeft die wedstrijd nu verplaatst naar de dag ervoor, zondag 20 november. Zo kan gastland Qatar toch nog de openingswedstrijd spelen.

De laatste vier WK’s werden telkens op gang getrapt door het gastland. In 2006 won Duitsland van Costa Rica, in 2010 opende Zuid-Afrika met een gelijkspel tegen Mexico, in 2014 haalde Brazilië het van Kroatië en in 2018 won Rusland de openingsmatch van Saoedi-Arabië.

Rode Duivels op 23 november

Aan de rest van het speelschema zou niet meer gesleuteld worden. De finale blijft logischerwijs op 18 december gepland staan.

De Rode Duivels beginnen op woensdag 23 november om 20u Belgische tijd tegen Canada. Op 27 november (14u) spelen ze tegen Marokko en op 1 december (16u) volgt de laatste groepswedstrijd tegen Kroatië.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Voetbal