©  Dirk Kerstens

Nieuwe frituur in Kontich serveert ‘roze’ burger en jalapeño-kroket: “Maar ook gewone curryworst kan je hier eten”

Kontich -

Het bloed, of in het geval van Jill Grietens (35) de frituurolie, kruipt waar het niet gaan kan. De voormalige frituuruitbaatster uit Aartselaar opent op Moederdag op de Duffelsesteenweg in Kontich samen met echtgenoot Olivier Bertels (44) frituur/broodjesbar/eethuis Jill’s. Van een pak friet met curryworst tot een ‘roze’ burger of een ‘gepimpte friet’ staan er op het menu.

Bart Roggeman

Jill en haar man Olivier in hun nieuwe zaak. © Dirk Kerstens

Het koppel heeft letterlijk en figuurlijk een jaar aan zijn verhaal gebouwd. Op wat voordien een kaal stuk grond was, op de hoek van industrieterrein Blauwesteen over Toyota Willy, is een statig gebouw verrezen dat de aandacht trekt.

Jill’s op de hoek van industrieterrein Blauwesteen. © Dirk Kerstens

Baboulette

Na frituur Baboulette in Aartselaar heeft uitbaatster Jill rond de Belgische trots een uitgebreider en completer verhaal gebouwd. “Na tien jaar frietjes bakken in Aartselaar verkocht ik de zaak en ging ik op ‘den bureau’ werken bij mijn man die een bedrijf in grondwerken heeft. Maar het bleef kriebelen”, grinnikt Jill. “Toen dit lapje grond te koop kwam te staan, stak dit mijn ogen uit.”

Een ‘roze’ hamburger met een extraatje on top. © rr

Jill wilde er meer dan de klassieke frituur van maken. “We hebben een kokkin onder de arm genomen om de traditionele frituur-snacks te pimpen”, vertelt ze. “Zo hebben we een heel gamma aan hamburgers met net dat ietsje meer, zoals een sombrero hamburger met een jalapeño-kroket ‘on top’, een ‘roze’ hamburger, een brie hamburger of een visburger met een complete vis ertussen en een kibbeling als extra garnering. Evenals vers bereide slaatjes, croques, Jill’s gras – superfijne frietjes – en zelfgemaakte dessertjes.”

Loaded fries

Ook de tegenwoordig populaire loaded fries staan op het menu. “Dat is een pak friet met een resem aan toppings van vlees en sauzen”, verduidelijkt Olivier. “We geven er onze eigen, Belgische twist aan. Die hebben we allemaal zelf eerst uitgetest. De voorbije week hebben we al heel wat afgegeten”, lacht hij.

Loaded fries met een variatie aan toppings. © rr

“Een restaurantbezoek kost tegenwoordig al een aardige duit, frituur en take-away zijn dan de alternatieven. Wij willen een aanbod bieden dat daar ergens het midden tussen houdt, wanneer je zin hebt in iets meer dan frituur, maar toch niet op restaurant wil”, zegt het koppel. “Wat niet wil zeggen dat je hier niet terecht kan voor het klassieke pak friet met curryworst of stoofvleessaus en niet te vergeten de broodjes. We hebben zelfs bier van ’t vat”, voegt Oliver eraan toe.

Jill en Olivier en hun team zijn er klaar voor. © Dirk Kerstens

Jill’s is daarom ook zeven dagen op zeven geopend om zowel werknemers uit de omliggende industriezone als anderen te bedienen. “Daarvoor staat buiten onszelf een team van vijf medewerkers klaar. “Elke weekdag zijn we geopend van 8 tot 21u, op zaterdag en zondag van 16 tot 21u.”

Vastgoed

Jobs in de regio