De werkzaamheden aan de N10 hervatten vanaf volgende week tussen het kruispunt met de Houwstraat en rotonde Fabiola. © Joren De Weerdt

Nutsmaatschappijen en AWV werken verder aan N10 vanaf 16 augustus: “Beurtelings verkeer blijft mogelijk”

Heist-op-den-Berg -

De nutsmaatschappijen en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hervatten dinsdag 16 augustus de werken aan de N10, tussen het kruispunt met de Houwstraat in Beerzel (Putte) en de rotonde Fabiola in Heist-op-den-Berg. Het verkeer op de N10 blijft in beide richtingen door kunnen, maar moet aan de werfzone wel beurtelings over de vrije rijstrook. Daar worden tijdelijke verkeerslichten voor ingezet.

Kristof Van Rompaey

Op 16 en 17 augustus maakt de aannemer van de nutsmaatschappijen een doorsteek onder de aansluiting van de Werftsesteenweg op de N10. De Werftsesteenweg blijft daarom twee dagen afgesloten voor auto’s en fietsers. Plaatselijk verkeer naar deze straat moet een omleiding volgen. Doorgaand verkeer op de N10 kan in beide richtingen blijven rijden.

“Vanaf donderdag 18 augustus werkt de aannemer aan het kruispunt met de Itegembaan/Houwstraat”, laat woordvoerder Stefanie Nagels van AWV weten. “Eerst is de noordkant aan de beurt. De Itegembaan/Isschotweg en Heestenheide is dan een week lang niet toegankelijk via de N10. Fietsers rijden om via de aangeduide omleidingsroute. De Itegembaan is bereikbaar via Melkouwensteenweg en Heistsebaan.”

Op 25 augustus verschuiven de werken naar de zuidkant van het kruispunt, aan de aansluiting met de Houwstraat. De Houwstraat en de Kegelstraat zijn dan tot 31 augustus afgesloten van de N10. De Houwstraat is bereikbaar via een omleiding langs de Aarschotbaan, rotonde Fabiola en Mechelsesteenweg (N15). Vanaf 1 september gaan de nutswerken verder langs de N10 tussen het kruispunt met de Houwstraat en de rotonde.

“De huidige planning is opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan nog wijzigen”, meldt AWV nog. “De meest actuele info is steeds online beschikbaar.” (kvro)

www.wegenenverkeer.be/heist-op-den-Berg

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio