Vanaf maandag 22 augustus wordt er gedurende drie weken gewerkt tussen de Hendrik Speecqvest en de Van Benedenlaan aan de Brusselpoort. © Dirk Vertommen

Volgende werf op Mechelse vesten reikt tot aan Brusselpoort: “We starten een van de moeilijkste fases”

Mechelen -

Meteen na de invoering van eenrichtingsverkeer op de Zandpoortvest in Mechelen breekt een volgende heel grote fase van de werkzaamheden aan. Vanaf maandag 22 augustus reikt de werf vanaf de Hendrik Speecqvest tot op de Van Benedenlaan aan de Brusselpoort. Nu al is duidelijk dat de verkeershinder niet min zal zijn. Zo gaat de drukke invalsweg tussen de Plaisancebrug en de Brusselpoort tijdelijk dicht voor autoverkeer.

Sven Van Haezendonck

De werken op de Hendrik Speecqvest, Schuttersvest en de Van Benedenlaan verlopen vanaf 22 augustus in twee fases. Tot en met vrijdag 2 september werkt de aannemer op de middenberm en de buitenste rijstroken. Verkeer kan in beide richtingen de werf telkens op een rijstrook passeren. Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 september strijkt de aannemer met zijn mensen neer in de Brusselsepoortstraat en in het begin van de Leopoldstraat.

Net zoals bij de nieuwe verkeerscirculatie kan het verkeer dan op twee rijstroken in een richting rijden vanaf de Brusselpoort tot aan Nekkerspoel. Lokaal verkeer en bussen kunnen gebruikmaken van een rijstrook in de tegengestelde richting. Om de werf veilig te laten verlopen, veranderen enkele straten van rijrichting of worden ze afgesloten.

Ook de Schuttersvest zit mee in de volgende fase van de werken. © Dirk Vertommen

Brusselsepoortstraat afgesloten

Een drastische ingreep is de tijdelijke afsluiting van de Brusselsepoortstraat voor autoverkeer, de drukke verbinding tussen de Plaisancebrug en de Brusselpoort. Op die manier willen het Agentschap Verkeer (AWV) en de stad de veiligheid van voetgangers en fietsers maximaal garanderen. Wie normaal de Brusselsepoortstraat neemt om de vesten bereiken, moet een omleiding volgen via de Hombeeksesteenweg en Europalaan of Egide Walschaertsstraat.

“Op 22 augustus starten we met een van de moeilijkste fases van de werken. Het verkeer rond de werf wordt van dichtbij opgevolgd en bijgestuurd waar nodig”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken. De werkzaamheden duren drie weken. “Wie niet op dit deel van de vesten moet zijn, kiest best voor een alternatieve route via Mechelen-Noord of de tangent”, stelt de eerste schepen.

Princen maakt zich sterk dat het centrum, de scholen, de handelaars en de parkings bereikbaar blijven. “Parkeren in de werfzone is niet mogelijk. Daarom kunnen bewoners gratis een abonnement van een maand krijgen voor parking Bruul. De stad komt 100% tussen in de kosten”, zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

LEES OOK:

Eenrichtingsverkeer op Zandpoortvest gaat in op 19 augustus: in andere richting nog rijstrook voor lokaal verkeer

Maximumsnelheid op tangent verhogen tot 70 kilometer per uur is geen optie: “Anders krijgen we daar kop-staartaanrijdingen”

https://denieuwevesten.mechelen.be/werken

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio