BBC Laakdal toverde het marktplein in Veerle om tot een biertempel. © AF

BBC Laakdal klaar voor de 32ste Bierfeesten

Laakdal -

Het marktplein van Veerle werd de voorbije dagen omgebouwd tot een heuse biertempel, want na twee jaar kan BBC Laakdal eindelijk de 32ste editie van de Bierfeesten organiseren.

Annelies Frederickx

Het weekend voor 15 augustus staat in Veerle altijd gereserveerd voor de Bierfeesten. Dit evenement bouwde door de jaren heen een ijzersterke reputatie op en ondertussen is organisator BBC Laakdal al aan de 32ste editie toe. “Traditioneel hebben we onze tenten op het gezellige marktplein van Veerle-Laakdal opgeslagen”, vertelt Maarten Magis, voorzitter van BBC Laakdal.

“We slaagden er opnieuw in om een prachtige bierlijst samen te stellen. Daarop staat een tachtigtal bieren en twintig daarvan tappen we van het vat. Met de Laakdalse Bierfeesten streven we ernaar om de bierliefhebber eens een ander biertje te laten proeven en hierbij stellen we de eigen streekbieren graag voorop.”

“Traditioneel staan op onze lijst biertjes met Laakdalse basketroots, zoals Nonneke van Jan Desaer en Paternoster van Rudi Daems”, licht Maarten Magis toe. “Dit jaar kunnen we ook uitpakken met de Ribaldus donker, een nieuw en lekker bier van Lennert Vissers uit Veerle. Andere nieuwigheden uit de streek zijn Wijze Gijs (Balen), Stanneman blond van het vat (Herselt) en Vals Paterke Sil uit Mol. Om de gezelligheid compleet te maken kan er iedere dag gesmuld worden van een heerlijke barbecue en zondagavond vanaf 19.30u brengt coverband The Waldies extra sfeer in de tent.”

www.bbclaakdal.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio