© Raymond Lemmens

Elzerock maakt zich op voor komst van razend populaire Camille: “Als het te druk wordt, sluiten we Sint-Michielsdomein af”

Sint-Katelijne-Waver -

De organisatie van Elzerock in Sint-Katelijne-Waver bereidt zich voor op een enorm drukke vijfde editie van het festival. Er wordt verwacht dat de populaire zangeres Camille heel wat fans met zich mee zal brengen. De politie en de organisatie vragen daarom om zo veel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

Stijn Van de Sande

Na twee jaar zonder Elzerock wordt in het Sint-Michielsdomein in de Clemenceaustraat in Sint-Katelijne-Waver alles in gereedheid gebracht voor de vijfde editie van het gratis festival. Dat gaat morgen, vrijdag, van start met dj-sets van onder meer Kurt Verheyen en Bram Delux. Op zaterdag zijn er dan weer optredens van onder andere de Katelijnse dansgroep Dance@cademy, Frituur Paula, Checkpoint Charlie en Cookies And Cream.

Maar de topact is dit jaar ongetwijfeld Camille. De zangeres, die onder meer bekend werd door haar rol in #LikeMe en haar overwinning in The Masked Singer, schiet als een komeet omhoog. Er wordt zaterdagavond dan ook heel wat volk verwacht. “We kunnen onmogelijk inschatten hoeveel mensen er precies zullen komen, maar we zijn er ons van bewust dat Camille enorm populair is en dat ze dus heel wat fans met zich zal meebrengen”, zegt organisator Ronny Slootmans.

Festivalterrein afsluiten

“Vroeger klokten we af op gemiddeld 3.000 bezoekers over een hele dag, maar we denken dat we daar zeker over zullen gaan”, klinkt het. “Daarom hebben we voor het eerst bijstand van de politie gevraagd en gekregen. Wanneer het te druk wordt, zal het Sint-Michielsdomein afgesloten worden. Door met één in- en uitgang te werken, kunnen we continu monitoren hoeveel bezoekers er aanwezig zijn.”

Om verkeerschaos te voorkomen vragen de organisatoren en de politie van de zone Bodukap om zo veel mogelijk te voet of met de fiets naar het festival te komen. Er worden fietsenstallingen voorzien. Aan mensen die van verder komen, vraagt de politie om zo veel mogelijk te kiezen voor het openbaar vervoer.

Jonge fans van Camille tijdens een optreden eerder deze zomer. © Raymond Lemmens

www.elzerock.be

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio