Robbe De Villa heeft zijn eerste hoofdrol beet. © evdw

14-jarige Robbe evolueert van stemacteur in film Lassie tot hoofdrol in nieuwe musical van Mark Tijsmans

Hoevenen -

Robbe De Villa werkt als 14-jarige aan een carrière als acteur. Na verschillende rollen in diverse musicals haalt hij nu een hoofdrol binnen in de nieuwe productie van Mark Tijsmans.

Wiet Waterlanders en de negende Compagnie van Heethoofden is een musical voor het hele gezin, gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Mark Tijsmans. Voor Robbe De Villa is het de eerste musical waarin hij een hoofdrol speelt. “Het is ook voor het eerst dat mijn naam mee op de affiche staat.”

Toch is Robbe niet aan zijn proefstuk toe. Hij deed al mee in heel wat musicals zoals onder meer Sneeuwwitje, 14-18, Charlie en Annie. Twee jaar geleden werd hij gecast als Vlaamse stem voor hoofdrolspeler Florian in de Duitse jeugdfilm Lassie. Dit is voor hem nog een stap verder. Voor deze hoofdrol werd hij gekozen uit een groep van om en bij de 200 kandidaten.

Robbe De Villa, Zoja Dobrovolskaya en Levi Overtveldt zijn de drie jonge hoofdrolspelers. © The Singing Factory

Geheimen

Voor deze musical baseerde The Singing Factory zich op het vierde boek uit de reeks Wiet Waterlanders van Tijsmans. Wiet Waterlanders en zijn vrienden Ophelia en Indigo, rol van Robbe De Villa, moeten een oud mysterie ontrafelen, want de beroemde componist Solieri zou zijn muziek niet zelf hebben geschreven. De vrienden ontdekken zo heel wat geheimen“, vertelt Robbe.

“Begin dit jaar waren er audities. Ik kreeg als opdracht om een stukje uit een scène voor te bereiden. Dat stukje bevatte vijf of zes rollen. Die moest je allemaal memoriseren. Ter plaatse kreeg je dan de opdracht om een van die rollen te spelen. Uiteraard waren er ook medespelers. Van de vijf rollen die we instudeerden, moest je er twee of drie brengen. Daarna kregen andere jongeren de opdracht om diezelfde rollen te brengen. Mark Tijsmans en zijn crew beoordeelden dan wie verder mee kon.”

In totaal waren veertig jongeren nodig. Dertig konden meedoen in het ensemble en de anderen kregen een rol toebedeeld. “Ik hoopte op een stevige rol, maar meteen uitgekozen worden voor een hoofdrol, dat gaf me een superzalig gevoel”, aldus Robbe De Villa.

Repetitiescène. © The Singing Factory

Voor Robbe is het trouwens duidelijk. “Ik wil later acteur worden!” Maar de 14-jarige beseft maar al te goed dat het belangrijk is om een alternatief achter de hand te houden. “Ik volg nu humane wetenschappen in het atheneum Irishof in Kapellen. Nu zie ik het wel zitten om later psychologie te studeren. Maar mijn allereerste keuze blijft acteur worden.”

De familiemusical Wiet Waterlanders en de negende Compagnie van Heethoofden is te zien 9 september (19.30u), 10 september (19.30u), 11 september (15u), 16 september (19.30u), 17 september (19.30u) en 18 september (15u) in de Stadsschouwburg in Mechelen. Tickets via www.thesingingfactory.be/wietwaterlanders.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio