De Ranonkelfeesten vinden plaats op het speelterrein tegenover het café. © WOAD

Ranonkelfeesten delen festivalterrein anders in door de hitte

Turnhout -

De kermis in Turnhout gaat vrijdag open. De uitbaters van café Ranonkel houden de traditie in ere en organiseren zondag 14 augustus voor de 48ste keer de Ranonkelfeesten.

Van het speelterrein aan de overkant van de kroeg in de Begijnenstraat is een gezellig festivalterrein gemaakt. “Om veiligheidsredenen en om het ook voor iedereen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, gaan we het dit jaar op een kleine 1.000 bezoekers houden”, zegt Peter Maene. “Het KMI voorspelt een hete zondag en we hebben daarom het terrein anders ingedeeld, zodat onze bezoekers zich niet in de zon hoeven te laten bakken. Koken kost alsmaar meer geld en daarom vragen we om een kaartje in voorverkoop te kopen in de Ranonkel. Dat kost 4 euro en kan tot zondagmiddag 12u. Als er dan nog kaarten beschikbaar zijn, worden die aan de kassa verkocht voor 5 euro. De ervaring leert dat die zekerheid er niet is, dus raden we aan om vooraf even langs te komen voor een kaartje.”

“We blijven bewust muziek en mensen uit de regio Turnhout programmeren. Er zit bij ons genoeg talent om een topfeest mee te bouwen. Dat moet niet altijd uit Engeland komen, maar soms mag dat wel. Zo hebben we Mengelmoes op de Ranonkelfeesten staan. Het is een veelbelovende band uit Norwich, die zichzelf genoemd heeft naar een Turnhoutse café omdat ze daar hun eerste buitenlandse set hadden afgewerkt.” Andere namen op de Ranonkelfeesten zijn onder andere G.U.S.T., King Dick en Wim De Busscher. Afsluiter MoodCollector bestaat uit enkele leden van de vroegere The Dill Brothers. (ram)

Facebook.com/deranonkel

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio