Lieve Moens Wijns op het gezellig terras van Casa Chiara. ©  kristin matthyssen

Nieuwe start voor koffiehuisje, dat als eerbetoon naam ‘Casa Chiara’ behoudt

Pulderbos -

Lieve Moens Wijns (45) heeft Casa Chiara in Pulderbos heropend. Het koffiehuis waar vroeger nog het legendarisch ’t Cafeeke gevestigd was, bleef ongeveer een jaar gesloten. Lieve heropent Casa Chiara onder het concept van haar voorgangers, maar met een iets uitgebreidere eetkaart. Samen met frituur Fritties organiseert Casa Chiara op dinsdag 23 augustus meteen mee de kermis-bierloop.

Kristin Matthyssen

Lieve Moens Wijns woont in Grobbendonk, maar heeft een band met Pulderbos. Ze ging vroeger zelf nog in ’t Cafeeke op café. Ze kent ook Niki Geentjens en Tim, die Casa Chiara op 8 mei vorig jaar openden en de naam gaven van hun overleden dochter Chiara. In het najaar sloot Niki het koffiehuisje. “Ik heb zelf Chiara nog gekend en heb aan Niki en Tim gevraagd of ik de naam mocht behouden”, vertelt Lieve. “Ook het concept van het koffiehuisje is grotendeels hetzelfde gebleven, alleen heb ik de eetkaart nog ietsje uitgebreid.”

De eetkaart werd wat uitgebreid. ©  kma

Hamburger de la casa

Lieve beschikt over het diploma snackbarexploitant. Ze komt uit de wereld van de naschoolse kinderopvang en is dus gewend om met klanten om te gaan. “Weliswaar wat jongere dan de klanten die ik nu hier aan de tafeltjes tref”, lacht ze. “Als student heb ik vroeger nog in de horeca gewerkt en ik deed dat heel graag. Naast koffies, dranken, cocktails en desserten kan je ook verschillende croques en snacks bestellen. De specialiteit van het huis is onze ‘hamburger della casa’.”

Wie een koffie bestelt krijgt er een vers stukje appelcake bij, gebakken door een oom. Lieve werkt ook samen met haar nicht Joke Lenaerts voor bepaald gebak en ze kreeg al veel complimenten voor haar homemade icetea. Ook de artisanale koekjes van Joke zijn in Casa Chiara te koop, net als wat kleine geschenkartikelen en -manden.

Casa Chiara is weer open. ©  kma

Aan de inrichting gaf ze een eigen ‘touch’, maar de gezelligheid die Niki creëerde heeft ze behouden. “Eigenlijk ga ik een beetje met haar pluimen lopen”, lacht ze. “De oude schuur waarin het heerlijk koel is nu, gaan we eerst nog moeten aanpakken omdat we nu onder de blote pannen geen klanten mogen zetten van de brandweer. Maar dat komt helemaal voor elkaar. In totaal hebben we nu binnen en buiten toch ook bijna vijftig zitplaatsen.”

 ©  kma

Met Pulderbos-kermis die op 21 augustus start, geeft Lieve er meteen een lap op. “Voor de veiligheid sluiten we Casa Chiara tijdens de kermis en gaan we een tapwagen zetten aan frituur Fritties. Samen met Fritties organiseren we ook de bierloop op dinsdag. Er zal dit jaar maar één tent staan, waar je een spelletje kan spelen. Ook in de chalet, het gemeentezaaltje, GRAAN en in De Klok zijn er spelletjes van de bierloop. Vorig jaar, en dat was nog half in de coronaperiode, waren er 230 deelnemers aan de bierloop.

Casa Chiara is een koffiehuisje met kleine keuken en geschenkartikelen. ©  kma

Voorlopig is Casa Chiara aan Dorp 23 elke dag open van 10 tot 19u, maar waarschijnlijk gaat Lieve wel een rustdag op donderdag inlassen in de toekomst, “omdat ik al gemerkt heb dat je dat echt nodig hebt om al je administratie bij te werken.”

Nog een grote troef: voor de elektrische fietsers zijn er achteraan oplaadpalen, wat handig is met fietsknooppunten in de buurt. “Kunnen ze hun fiets een half uur aan de laadpaal hangen en intussen iets drinken”, zegt Lieve.

 ©  kma

Vastgoed

Jobs in de regio