©  Bart Van den Eijnden

De Valk voorziet padelveld van uitloopstroken: “Zo kun je een bal uit de kooi reglementair terugslaan”

Rijkevorsel -

Rijkevorsel springt ook op de padelkar. In het weekend van 20 en 21 augustus worden de drie fonkelnieuwe velden van Tennis en Padel De Valk feestelijk ingehuldigd aan Kruispad. Iedereen kan tijdens die twee dagen kosteloos kennismaken met de sport. Er is op zondag ook een demonstratiewedstrijd door Belgische top 20-spelers. “Om het feest compleet te maken zijn er die dag voor iedereen gratis braadworsten en ijsjes”, zegt voorzitter Eric De Bie.

Bart Van den Eijnden

Er is nog wat werk aan de winkel, maar terreinbouwer Yopadel maakt zich sterk dat de velden volgend weekend speelklaar zijn. Om de terreinen in te wijden geven vier spelers uit de top 20 van België op zondag 21 augustus een demonstratiewedstrijd.

“Het gaat om trainers van de Antwerp Padel Academy, de padelschool die in onze club ook de lessenreeksen zal verzorgen. Bovendien komt terreinbouwer Yopadel gratis braadworsten bakken”, zegt bestuurslid Jos Bevers van Tennis en Padel De Valk. “Voor een gratis dessert kun je achteraf aanschuiven aan de ijskar van Kris Adriaensen. Wie zelf een balletje wil kloppen, kan nu al voor zaterdag of zondag kosteloos een veldje reserveren via Playtomic. Dat is een heel gebruiksvriendelijke app. We hopen dat zo veel mogelijk mensen dat eens proberen. Er zullen ook padelracketjes ter beschikking gesteld worden.”

Eric De Bie, Bart Vanopstal, Jos Bevers, Kurt Van Den Bogerd en Dieter Mariën van Padel en Tennis De Valk op het terrein dat nog volop in opbouw is. ©  Bart Van den Eijnden

De velden kwamen er niet zonder slag of stoot. “We broeden hier al twee jaar op, maar in februari 2021 werd de officiële aanvraag gedaan bij de gemeente”, zegt voorzitter Eric De Bie. “Het bleek niet eenvoudig om een gepaste locatie te vinden. Verschillende schepencolleges, een geweigerde omgevingsvergunning en een buurtvergadering later werd er uiteindelijk gekozen voor het perceel tegenover korfbalclub Rijko. Wat geluidsoverlast betreft de beste keuze, gezien het beperkte aantal woningen in de onmiddellijke omgeving.”

“We richten ons uiteraard vooral op de mensen van Rijkevorsel, maar ook op sporters uit naburige gemeentes als Malle en Zoersel, aangezien daar nog geen padel is”, zegt Jos Bevers. “Ook bijzonder: we hebben een veld dat voorzien is van uitloopstroken, zodat ballen die ‘uit de kooi’ worden geslagen, reglementair gehaald kunnen worden. Dit is een unicum in de Kempen. Hopelijk kunnen we zo ook meer gevorderde spelers aantrekken.”

Het middelste terrein krijgt aan de twee zijden een bredere uitloopstrook. ©  rr

Cafetaria hele zomer gesloten

Met de komst van de padelvelden wordt TC De Valk omgevormd tot Tennis en Padel De Valk. Dat is voor het bestuur een nieuwe stap naar een mooie toekomst. Toch is er ook wrevel. “Wij zijn als club uiteraard blij om onze inwoners deze nieuwe sport te kunnen aanbieden”, zegt Eric De Bie. “Anderzijds zijn we teleurgesteld, om niet te zeggen boos, dat de cafetaria van sporthal De Valk al heel de zomer gesloten is door een dispuut tussen de gemeente en de uitbater. Gelukkig hebben we tijdens onze tennistoernooien kunnen rekenen op een batterij vrijwilligers, zodat we spelers en supporters van drank hebben kunnen voorzien. Ideaal is dat niet. Wij verwachten dringend een oplossing vanuit de gemeente.”

Tijdens de tennistoernooien zorgden vrijwilligers ervoor dat de cafetaria bleef draaien. Geen ideale situatie vinden ze bij Tennis en Padel De Valk. ©  Bart Van den Eijnden

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio