De zevenkoppige band Jembaa Groove uit Berlijn. © Marc Wouters

Muziek in de Wijk houdt even stilte bij het plots overlijden van vrijwilligster Suzy Michiels

Ekeren -

“Vrijwilligers zijn onmisbaar bij evenementen zoals Muziek in de Wijk”, zei Marc Elseviers, districtsschepen voor cultuur. Het onverwacht overlijden van Suzy Michiels (75) heeft het team erg aangegrepen. Daarom werd tijdens de tweede avond van het muzikaal evenement even stilgestaan bij het werk van het vrijwilligerskorps.

Ekerenaar Bart Barbier (links) mocht samen met zijn groep REY de avond inzetten. © mawo

Suzy Michiels was vorige week nog actief tijdens de eerste avond van Muziek in de Wijk. Haar plots overlijden komt dan ook hard aan. De districtsschepen vroeg alle medewerkers naar voor. Het warm applaus van het publiek werd een eerbetoon van Suzy en een dank aan de vrijwilligers. 

Muziek in de Wijk houdt even stilte bij het plots overlijden Suzy Michiels © mawo

Muzikanten van over de hele wereld zijn deze zomer te gast in de Antwerpse districten. Ook lokaal talent komt aan bod. Zo ook in Ekeren waar Muziek in de Wijk weer een enthousiast publiek mocht verwelkomen. Ekerenaar Bart Barbier (gitaar) mocht samen met zijn groep REY de avond inzetten. REY werd opgericht in 2007 en bestaat naast Barbier uit An Corneille (zang) en Erik Geeraerts (bas). Ze speelden vooral eigen werk. De zevenkoppige band Jembaa Groove komt uit Berlijn mixte een jazzy sound met traditionele West-Afrika muziek uit Ghana en Mali.

Woensdag 17 augustus speelt de band The Yucca in het voorprogramma. Vanaf 21u dompelt Wesli, de Haïtiaanse-Canadese singer-songwriter en zijn band de bezoekers in afrolbeat en hiphop.  (mawo)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio