De vroegere melkerij in de dorpskern van Achterbos. © Tommy Maes

Nieuw openbaar onderzoek voor project Melkerij in dorpskern Achterbos

Mol -

Er loopt tot en met 10 september een nieuw openbaar onderzoek naar het project Melkerij in de dorpskern van Mol-Achterbos. De projectontwikkelaar heeft een nieuwe aangepaste aanvraag ingediend nadat het eerste project was geweigerd.

Projectontwikkelaar Durban Ground-up wil een groot woonproject realiseren op de plaats van de voormalige melkerij, de aanpalende woning en het vroegere café Peir Oan in de dorpskern van het Molse gehucht Achterbos. Het gemeentebestuur van Mol gaf geen vergunning aan het project, onder meer omdat het te grootschalig was. Zo had een van de gebouwen vier bouwlagen, wat niet past in het dorpsbeeld.

Het nieuwe ontwerp omvat minder appartementen en drie extra woningen. © rr

Nu heeft de projectontwikkelaar een nieuwe, aangepaste aanvraag ingediend met minder appartementen en maximaal drie bouwlagen. Er zijn wel drie extra woningen gepland ten opzichte van de vorige aanvraag. Zo worden niet alleen de voormalige melkerij, de aanpalende woning en het vroegere café Peir Oan afgebroken, maar ook de loods in de Melkerijstraat. Het nieuwe ontwerp omvat in totaal 37 appartementen en negen woningen, een centraal publiek plein met groen en looppaden en een ondergrondse parkeergarage.

Het openbaar onderzoek naar dit dossier loopt van 12 augustus tot 10 september. (mto)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio