Aan het kruispunt van de Nekkerspoel- met de Zonnestraat is een aannemer al volop bezig met aanpassingen. ©  Dirk Vertommen

Werken maken drie kruispunten in Nekkerspoelstraat veiliger en comfortabeler

Mechelen -

Een aannemer is in de Nekkerspoelstraat in Mechelen gestart met werkzaamheden om drie kruispunten veiliger en comfortabeler te maken voor zachte weggebruikers. Dat met de Zonnestraat is als eerste aan de beurt. De investering past in het beleid van de stad om oversteekplaatsen systematisch te verbeteren.

Sven Van Haezendonck

In de aanpassingen investeert Mechelen 215.000 euro. In eerste instantie nam een aannemer na een inventarisatie door de stad enkele kruispunten in de Dennenstraat in het zuiden van de stad onder handen. Nu is de wijk Nekkerspoel aan de beurt. “Door oversteekplaatsen gelijkgronds aan te leggen of de stoep te verlagen, zorgen we ervoor dat minder mobiele mensen of bijvoorbeeld mensen met een kinderwagen comfortabel en veilig de straat kunnen oversteken”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken.

Op sommige plaatsen volstaan kleinere aanpassingen. Op andere laat de stad een volledig kruispunt opnieuw aanleggen om snelheidsremmende maatregelen te nemen, de stoepen verbreden en/of voor extra groen en fietsenstallingen te zorgen.

Zonnestraat

In de Nekkerspoelstraat is aannemer Vanhoeyveld woensdag begonnen met de herinrichting van het kruispunt met de Zonnestraat. Dat is een veelgebruikte oversteekplaats voor fietsverkeer tussen het Vrouwvlietpad, De Nekker en het Dijlepad.

“Op dit kruispunt laten we de voetpaden op beide hoeken van de straat verbreden en de overgang naar het zebrapad verlagen. Dat schuift een beetje op in de richting van het kruispunt zelf. Daardoor creëren we op de verbrede stoep plek voor een vijftal fietsbeugels”, legt de eerste schepen uit.

Tijdelijke verkeerslichten regelen het verkeer in de Boerenkrijgstraat. De oude zijn defect. ©  Dirk Vertommen

Om de werken vlot te laten verlopen, is de Zonnestraat aan de Nekkerspoelstraat afgesloten tot en met woensdag 22 augustus. Het verkeer moet er plaatselijk over een rijstrook. De doorgang wordt geregeld met verkeerslichten. In volgende fases werkt de aannemer nog aan twee andere kruispunten in de straat, maar de timing daarvoor ligt nog niet in detail vast.

Weide- en Boerenkrijgstraat

Op het kruispunt van de Nekkerspoel- met de Weidestraat zijn er plannen om de boordstenen te verlagen. Het zebrapad verhuist er naar de andere zijde van het kruispunt. Ingrijpender zijn de aanpassingen op het kruispunt van de Boerenkrijg- met de Lakenmakersstraat. Daar moeten nieuwe verkeerslichten komen nadat de vorige de geest hebben gegeven.

Op de hoeken met de Boerenkrijgstraat laat de stad het voetpad verbreden. Aan het zebrapad worden de boordstenen van het voetpad verlaagd en het voetpad tot aan de Lakenmakersstraat wordt breder. Er komen ook twee plantvakken bij.

LEES OOK:

AWV verwacht sterke hinder: Koning Albertstraat in Walem meer dan twee weken afgesloten

Wegbeheerder trekt lessen uit incidenten op tangent: “Een opening voor het bouwverlof, dat gaan we niet meer doen”

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio