Het vaccinatiecentrum Noorderkempen. © Jan Brys

Vaccinatiecentrum Noorderkempen heropent op 12 september de deuren

Brasschaat -

Het Vaccinatiecentrum Noorderkempen in Brasschaat start op maandag 12 september met het prikken van de herfst-booster. Bedoeling is om gedurende drie weken intensief te vaccineren en zo iedereen die het wil ook een vaccin te kunnen aanbieden.

Verantwoordelijke Cindy De Roeve: “We werken gedurende die drie weken met volledige dagen. Bovendien openen we ook twee zaterdagen in de voormiddag. Op die manier willen we iedereen die een vaccin wil ook bedienen. In de loop van de maand oktober voorzien we een uitloopperiode voor al wie in september niet kon komen. Die momenten vallen op verschillende dagdelen.”

De overheid wil in eerste instantie alle zorgverleners en 65-plussers aan bod laten komen. Dan is het de beurt aan alle 18-plussers. Voor de eerste groep wordt een vaccin aanbevolen. Voor de tweede groep wordt het alleen maar aangeboden en is het dus vrijblijvend.

“De uitnodigingen zijn klaar. Vanaf volgende week kunnen ze deur uit. Ook onze IT-diensten zijn voorbereid. Verder beschikken we over een grote groep vrijwilligers. We verwachten ook op dat vlak zeker geen problemen. Qua artsen en apothekers zitten we eveneens zeer goed”, voegt Cindy De Roeve er nog aan toe. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio