Ali en Hakan poseren trots met een sjaal van Galatasaray. © lava

Antwerpse Galatasaray-fans dromen van successen met Dries Mertens: “Dit moet weer een kampioenenjaar worden, en dan feesten we op de Grote Markt”

Antwerpen -

De Turkse recordkampioen Galatasaray kondigde begin deze week de komst aan van Dries Mertens. Na een teleurstellend seizoen aast de trots uit Istanboel op revanche en daarvoor rekenen de supporters van Cim Bom Bom uiteraard op de Rode Duivel, die vanavond tegen Giresunspor meteen op het wedstrijdblad staat. Ook in Antwerpen reageren supporters dolenthousiast. “Met Mertens worden we opnieuw dé club van Turkije.”

Een zucht van opluchting bij de supporters van Galatasaray de voorbije week. Hun geliefde club won op de eerste speeldag met 0-1 op het veld van Antalyaspor, een allesbehalve eenvoudige verplaatsing. “En dat is nog maar het begin. Wacht maar tot Dries mee op het veld staat”, glunderen Ali (34) en Hakan Tek (23).

De neven, geboren en getogen op het Kiel, zijn in de wolken met de komst van de Rode Duivel. “Met ‘Ciro’ tussen de lijnen is succes gegarandeerd. Hij mag dan al 35 zijn, maar Mertens is nog lang niet versleten. Niemand twijfelt eraan dat hij in Istanboel dezelfde sterrenstatus zal bereiken als Didier Drogba en Wesley Sneijder een aantal seizoenen geleden”, zegt Ali.

Ali. © lava

Ook Hakan staat te popelen om Mertens te zien aantreden in de plunje van de Aslanlar. “De komst van de Belg is sowieso een kwaliteitsinjectie voor ons team. Hij zal ons verwennen met prachtige goals en assists. Galatasaray zal er staan dit seizoen.”

Grote aanhang in Antwerpen

Als de familie Tek gelijk krijgt, mag Antwerpen zich opmaken voor grote feestelijkheden. In de koekenstad wonen namelijk heel wat supporters van Galatasaray. “Vooral op het Kiel en op het Zuid wordt de club met een vergrootglas gevolgd. Van een echte supportersgemeenschap is geen sprake, maar als er een wedstrijd wordt uitgezonden, weten we elkaar te vinden. Dankzij de successen die we recent boekten, is het aantal supporters de afgelopen jaren bovendien sterk toegenomen”, aldus Hakan.

 ©  AFP

Cim Bom Bom leeft niet alleen binnen de Turkse gemeenschap, zo blijkt. “Marokkaanse en Algerijnse vedetten in ons team zorgen ervoor dat ook mensen uit die kringen sympathie krijgen voor onze club, en dat is mooi. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd”, lacht Ali.

“Maar voor hen gaat dat nooit hetzelfde zijn als voor ons. Wij zijn haast letterlijk geboren in een shirtje van Gala. De clubliefde wordt bij ons van generatie op generatie doorgegeven. Wanneer iemand in onze familie een kindje krijgt, is dat meteen ook het eerste cadeautje dat we geven. Zo ben je meteen vertrokken voor een goed leven.”

Leven door en voor de club

“Ons leven staat eigenlijk grotendeels in het teken van Galatasaray. Als we winnen, komt dat onze motivatie ten goede op alle vlakken. Als we verliezen, is het omgekeerd, zeker als het gaat om wedstrijden tegen Fenerbahçe. Die zijn op leven en dood.”

Ali en Hakan reizen heel Europa rond om hun helden aan het werk te zien. © rr

Volgens Ali is Galatasaray het aan zijn status verplicht om dit seizoen twee keer te winnen tegen de eeuwige stadsrivaal. “Turkije viert in 2023 honderd jaar onafhankelijkheid. Alle ploegen zijn gemotiveerder dan ooit om de landstitel binnen te slepen. Wij zijn de recordkampioen, en willen er graag nog een titeltje bijdoen dit jaar.”

“Als het zo ver komt, zal Antwerpen daveren op zijn grondvesten. De Grote Markt zal die dag rood-oranje kleuren, wees daar maar zeker van. En als Driesje het beslissende doelpunt maakt, zullen de Antwerpenaren helemaal wat meemaken.”

(lava)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio