©  BELGAIMAGE

‘Telegramdealer’ krijgt achttien maanden cel

Een 18-jarige Antwerpenaar die via Telegram drugs aan de man bracht is veroordeeld tot achttien maanden cel met probatie-uitstel. Hij werd opgepakt toen hij drugs aan een politie-inspecteur probeerde te verkopen.

Rayyaan D. werd in de aanloop naar zijn proces twee keer opgepakt wegens drugsverkoop. Na de eerste betrapping werd hij vrijgelaten onder voorwaarden. Daar bleek de 18-jarige Antwerpenaar geen lessen uit getrokken te hebben, hij bleek nog steeds actief als dealer. “Tijdens een digitaal toezicht in de Telegramgroep ‘Antwerpen Plug’ bood een gebruiker drugs te koop aan. De politie maakte een afspraak en ter plaatse overhandigde de verdachte hen de drugs, hij werd gearresteerd”, zei de procureur tijdens de rechtszaak tegen D. Het parket en de politie zetten sinds enkele maanden meer in op de jacht op zogenaamde ‘Telegramdealers’.

LEES OOK. Dealers verkopen drugs via Telegram: politie en parket openen de jacht

De rechtbank veroordeeld D. donderdag tot achttien maanden cel en een boete van 8.000 euro, beide met probatie-uitstel. D. kreeg een reeks voorwaarden opgelegd, als hij die naleeft moet hij niet naar de gevangenis. Zo moet hij zich onder meer laten begeleiden voor zijn middelengebruik en zijn psychosociale problemen. D. moet verder een gepaste opleiding volgen en in begeleiding gaan bij het CAW.

sare

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio