Het AZ Herentals wil de oude panden van Verpoorten afbreken. © RR

Oude verfwinkel verdwijnt voor tijdelijke parking

Herentals -

Het Algemeen Ziekenhuis (AZ) Herentals heeft een sloopvergunning aangevraagd voor drie panden op de hoek van het hospitaaldomein. Wat er later met de site van oude verfhandel Verpoorten gebeurt, wordt nog onderzocht.

De bekende Herentalse verfhandel Verpoorten verruilde een tijd geleden al de vertrouwde site op de Nederrij naast het ziekenhuis voor een moderne stek op de industriezone naast de E313. Het AZ Herentals heeft de drie panden vanaf de hoek overgekocht en vraagt nu een sloopvergunning aan om de gebouwen, bijgebouwen en alle verhardingen te mogen afbreken. Er zouden nadien wel tuinmuren omheen komen.

“Door nu enkel de afbraak aan te vragen, kan het volledige terrein opgemeten worden, een archeologisch onderzoek gebeuren en de verschillende mogelijkheden van dit perceel voor het ziekenhuis onderzocht worden”, luidt het in de vergunningsaanvraag.

“We kunnen inderdaad nog niet zeggen op welke manier we het perceel precies gaan benutten, dat willen we nu rustig onderzoeken”, bevestigt algemeen directeur Rudy Van Ballaer van AZ Herentals. “We denken er wel aan om de site te effenen en in te zaaien, om het dan voorlopig als bijkomende parking voor het ziekenhuis te gebruiken.” Het hospitaal kampt al verscheidene jaren met een tekort aan parkeerplaatsen voor personeel en bezoekers, al betekende de bouw van een nieuwe bezoekersparking enkele jaren geleden wel een flinke stap vooruit. (ho)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio