Het centrum van Koningshooikt. © Chris Van Rompaey

Wedstrijd: ontwerp een welkomstbord voor Koningshooikt

Koningshooikt -

Aan de invalswegen van Koningshooikt (Lier) komen eind dit jaar welkomstborden. Hiervoor wordt een ontwerpwedstrijd georganiseerd onder de naam ‘Een kop voor Jut’. De winnaar ontvangt een prijs ter waarde van 250 euro.

Chris Van Rompaey

Veerkrachtig Koningshooikt en vzw Dorpsraad Koningshooikt ontvingen subsidies om aan de invalswegen van Koningshooikt welkomstborden te plaatsen. Die moeten een poorteffect creëren om doorgaand verkeer duidelijk te maken dat het een dorp binnenrijdt en dus ook best de snelheid aanpast.

“Deze borden kaderen in een ruimer pakket aan maatregelen om de dorpskern van Koningshooikt verkeersveiliger te maken en in te zetten op dorpskernversterking. Onder andere met deze concrete actie geven we verder invulling aan het realiseren van de opgebouwde visie uit het traject ‘Veerkrachtig Koningshooikt’. In dit traject dachten heel wat Hooiktenaren mee na over de uitdagingen waar hun dorp voor staat”, zegt schepen van Wijkwerking Sabine Leyzen (Open Vld).

“‘Kop voor Jut’ biedt iedereen de kans om een ontwerp te maken voor deze nieuwe welkomstborden. We moedigen elk creatief talent aan om deel te nemen. Deze borden zijn een visuele markering die het naderen van de dorpskern kenbaar maken. Ze maken duidelijk dat je een dorp binnenkomt, waar je je snelheid aanpast. De dorpsidentiteit van Koningshooikt dient herkenbaar te zijn in het ontwerp. We selecteren één winnaar. Zijn of haar ontwerp wordt hét nieuwe gezicht, de kop voor Jut dus, voor iedereen die Koningshooikt binnenrijdt.” (cvr)

Het wedstrijdreglement vind je op www.lier.be/veerkrachtigkoningshooikt

MEER OVER Lier

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio