©  BELGA

Kassa rinkelt voor Anderlecht: Sergio Gomez verkast naar Manchester City, transfersom kan oplopen tot 20 miljoen euro

Het is zover: Anderlecht en Manchester City hebben woensdag een akkoord bereikt over de transfer van Sergio Gomez. De 21-jarige Spanjaard verlaat paars-wit al na één seizoen. De transfersom bedraagt bijna 15 miljoen euro, en kan met bonussen oplopen tot iets meer dan 20 miljoen. Anderlecht heeft ook percentage op doorverkoop bedongen.

dvd, ybw, jswk

Woensdag zaten Anderlecht en Manchester City opnieuw rond de tafel om de transfersom te bespreken. RSCA had eerder geen genoegen genomen met een bod van rond de 10 miljoen euro, maar bij City wilden ze wel nog wat verder gaan. Woensdag zijn de clubs dus tot een akkoord gekomen. De Citizens betalen aan Anderlecht een vast bedrag van bijna 15 miljoen euro, via bonussen kan dat oplopen tot meer dan 20 miljoen euro. Wordt Gomez in de toekomst verkocht, passeert paars-wit nog eens langs de kassa.

Een prima zaak voor Anderlecht, dat hem vorige zomer nog voor iets meer dan 2 miljoen euro overnam van Borussia Dortmund. Het was Vincent Kompany die hem er absoluut bij wilde op de linkerwingback en dat heeft goed uitgepakt: over alle competities heen zorgde de Spanjaard voor zeven doelpunten en vijftien assists. Uitstekende cijfers.

Vanmiddag naar Manchester

Voor de wedstrijd van donderdagavond tegen Paide Linnameeskond zit Gomez niet meer in de selectie. De Spanjaard zal donderdagnamiddag eerst naar Barcelona en dan naar Manchester vliegen, waar hij straks een contract van vier of vijf seizoenen zal tekenen. Waar het er aanvankelijk nog naar uitzag dat de Spanjaard zou worden uitgeleend aan dochterclub Girona, zou hij nu toch zijn kans krijgen bij City. Met zijn polyvalentie past hij in de plannen van coach Pep Guardiola.

Opvallend detail is dat Pere Guardiola, de broer van, werkt voor het makelaarskantoor dat Sergio Gomez in zijn portefeuille heeft (SEG).

LEES OOK. België wordt leeggeplukt: al veertien smaakmakers vertrokken, samen zorgden ze voor 128 goals en 109 assists vorig seizoen

MEER OVER RSC Anderlecht

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL