Binnenkort kleuren de dahlia’s de velden in Loenhout. © Neel Vermeiren

Op zoek naar de Gouden Dahlia is proeven van de sfeer van bloemencorso Loenhout

Wuustwezel -

De zeventigste editie Bloemencorso Loenhout gaat uit op zondag 11 september. Voor deze feesteditie halen de organisatoren na 4 jaar de Gouden Dahlia terug van onder het stof.

De Gouden Dahlia is een zoekactie op vier verschillende locaties in de omgeving van Loenhout. De locatie waar de dahlia ligt, zal je kunnen raden aan de hand van drie tips die op de Facebook & Instagram van Bloemencorso Loenhout komen. De zoektocht wordt op vier zondagen georganiseerd, vanaf de tweede zondag van augustus tot en met de eerste zondag van september. Op die zondag is iedereen welkom, vanaf 14 u wordt het startschot gegeven om de dahlia te zoeken. De vier locaties worden op de dag zelf op de sociale media van Bloemencorso Loenhout bekend gemaakt. In de week voor de zondag, dat er wordt gezocht, worden telkens op woensdag, vrijdag en zondag tips geplaatst op de sociale media en bij de tip van zondag wordt ook ineens de locatie bekend gemaakt. Op de locatie hebben de organisatoren een standje waar de mensen mogen verzamelen. Daar wordt dan het sein gegeven om te beginnen zoeken. De persoon, die de gouden dahlia vindt, wint een pakket streekproducten uit de gemeente Wuustwezel en toegangskaarten voor Bloemencorso Loenhout. De zoektocht wordt dus georganiseerd op de zondagen 14, 21 en 28 augustus en zondag 4 september 2022.

11 september trekken de praalwagens door het dorp van Loenhout. © rr

32 praalwagens

Bloemencorso Loenhout is een optocht met ruim 32 praalwagens van klein naar groot, bekleed met 4 miljoen dahlia’s. Een bloemenwagen is ongeveer 8 meter hoog en 12 meter lang. Dit corso is het grootste bloemencorso van België en de tweede grootste van Europa. De optocht wordt afgewisseld met straattheater en top drumbands uit binnen- en buitenland. Diverse drankstanden en feestlocaties over het gehele dorp zorgen voor de juiste sfeer.

Wil je je ook laten verbazen door de miljoenen dahlia’s op die 32 grote prachtexemplaren? Koop dan tickets via www.bloemencorsoloenhout/tickets.be. (vw)

De organisatoren nodigen uit om mee op zoek te gaan naar de Gouden Dahlia. © rr

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio