© BFM

Gevel van woning zwaar beschadigd bij nieuwe explosie in Borgerhout: alles wijst op link met drugsmilieu

Borgerhout -

In de Ledeganckstraat in Borgerhout is woensdagnacht een woning beschadigd door een explosie. De schade aan de gevel is aanzienlijk, de drempel werd volledig vernield. Alles wijst op een link met het drugsmilieu.

LEES OOK. OVERZICHT. Dit is de ellenlange lijst van drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

De enorme knal was rond 4 uur in de ruime omgeving van de Ledeganckstraat te horen en zorgde voor aanzienlijke schade aan de voorgevel en de deur van de geviseerde woning. De drempel van de woning ging volledig stuk. De politie, ontmijningsdienst Dovo en het labo van de federale gerechtelijke politie kwamen ter plaatse voor onderzoek. De straat werd ter hoogte van de beschadigde woning een tijdje afgesloten.

“De bewoners waren niet thuis, niemand is gewond geraakt”, zegt parketwoordvoerster Kato Belmans. “We hebben een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van vernieling, inbreuken op de wapenwet en lidmaatschap van een criminele organisatie. Een link met het drugsmilieu wordt onderzocht.”

‘Zonnetje’ in drugsmilieu

Bij eerdere aanslagen deze en vorige week in Borgerhout en Deurne was niet geheel duidelijk wie geviseerd werd. In de Ledeganckstraat bestaat daar weinig twijfel over. Het beschadigde pand is de ouderlijke woning van de familie B. Een van de zonen is in het drugsmilieu gekend als ‘zonder’ of ‘zonnetje’ en kwam recent in beeld in verschillende dossiers die voortkomen uit de kraak van Sky ECC. In de berichtendienst zou hij volgens onze informatie gebruikgemaakt hebben van de naam ‘Sunshine’.

De aanslag van afgelopen nacht was al de vijfde in amper een week tijd in Antwerpen. Eerder deze week werd al twee nachten op een rij een appartementsgebouw in de Generaal de Wetstraat in Borgerhout geviseerd en vorige week waren een pannenkoekenhuisje in de Volkstraat op het Zuid en een appartementsgebouw op de Turnhoutsebaan in Deurne het doelwit. Ook die aanslagen zijn vermoedelijk gelinkt aan conflicten in het milieu van de internationale cocaïnesmokkel. Of er een link is tussen de verschillende feiten, wordt nog onderzocht door de speurders van de federale gerechtelijke politie.

LEES OOK. Nieuwe ontploffing in Borgerhout: brievenbus appartementsblok vernield

 ©  bfm

 ©  bfm

 ©  bfm

 ©  bfm

 ©  bfm

 ©  bfm

 ©  bfm

 ©  bfm

 ©  bfm

 ©  bfm

sare, nelo

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio