©  ANP MAURICE VAN STEEN

Ekkelenkamp scoort voor Antwerp in oefenpot tegen Cappellen, ook Haroun en Scott maken minuten

Ekkelenkamp, Avila, Haroun, Bataille en Scott trainden woensdag niet met de Antwerpse hoofdmacht. Het vijftal deed later op de dag matchritme op met de beloften in de oefenmatch ­tegen amateurclub Cappellen, die met 1-6-cijfers ­werd gewonnen.

Diederik Geypen

Ekkelenkamp, die net als Avila niet op de Europese lijst stond voor de dubbele ontmoeting met Lillestrøm, maakte de openingstreffer. Nsimba, ­Murataj, Lausberg, Amal en Vilsaint zorgden voor de andere Antwerpse goals.

Ekkelenkamp, Haroun en Scott speelden uiteindelijk elk een uur. Bataille en Avila maakten de beloftenwedstrijd vol. Opvallend genoeg zitten Haroun, Scott en Bataille ook in de selectie voor vanavond tegen Lillestrøm.

“Omdat we zoveel wedstrijden na elkaar spelen, en dus tussendoor geen vriendschappelijke duels kunnen inplannen, trachten we op deze manier inventief te zijn”, legde Van Bommel zijn keuze uit om enkele A-kernspelers bij de beloften aan speelminuten te helpen. Antwerp overweegt ook A-kernspelers bij de U23 te laten spelen, die volgende week woensdag (uit bij Francs Borains) aan de competitie in de hoogste amateurklasse beginnen. Al zijn daar wel strikte regels aan verbonden.

Vastgoed

Jobs in de regio