©  Tom Cornille

Muzikaal startschot van Antwerp Pride in OLT Rivierenhof: “Liliane moest hier écht bij zijn”

Deurne -

Met maar liefst 1.700 waren ze, de aanwezigen op de openingsavond van Antwerp Pride. Het startschot van de ode aan de LGBTQIA+-gemeenschap was dus een groot succes. Zo genoten de aanwezigen woensdag in een zo goed als uitverkocht OLT Rivierenhof van concerten van onder meer gay-icoon Liliane Saint-Pierre, Grigri el Macho Fantastico (Gregory Frateur), BRYN, Charles, Jaouad ft. Gustaph en Miss Angel.

“Vorig jaar organiseerden we de openingsavond voor het eerst in dit openluchttheater. Er mocht maar 1.000 man binnen en dansen was geen optie. Nu kan het in normale omstandigheden doorgaan”, vertelt Wilfried Eetezonne, woordvoerder van Antwerp Pride. “Qua enthousiasme en sfeer zit dit alvast goed. Iedereen wil er echt invliegen.”

Organisatoren Jana Tricot en Wilfried Eetezonne © Tom Cornille

Jana Tricot van OLT vult aan: “We zijn enorm vereerd dat Antwerp Pride hier opnieuw te gast is en hebben bewust gekozen voor een originele programmatie. Zo staat vanavond naast gevestigde waarden zoals Liliane Saint-Pierre - die er gewoon bij moést zijn - ook jong talent. Zo willen we een idee geven van hoe de LGBTQIA+-community er over twintig jaar kan uitzien. Edgy muziek, jongeren en mensen van kleur zitten ook in het DNA van het OLT.”

Lorys en Marie-Clemente uit Tubeke © Tom Cornille

Charles

De bezoekers kwamen uit Antwerpen en (ver) daarbuiten. Zo was met name Wallonië goed vertegenwoordigd, met aanwezigen uit onder meer Namen en Luik. Lorys Tarzini (24) en Marie-Clemente Saint-Pierre (24, geen familie van Liliane) komen uit Tubeke. “Mijn vriend is gay en hij nodigde me uit. We komen met name voor Charles, bekend van The Voice Belgique en de Eurovisie-song van Hooverphonic. Maar het belangrijkste is dat we eindelijk weer normaal kunnen leven en ons amuseren.”

Ook finalisten van Mister Gay Belgium tekenden present. © Tom Cornille

Feest en protest

Ook finalisten van Mister Gay Belgium 2022 waren op het appèl. Thomas Timmerman (27, van Ruisbroek), Mike Tegelaars (31, Pelt), Tim Cusens (27, Lint), Jonas De Fruit (34, Oedelem), Mike Van Molle (26, Bilzen), Maarten Truyen (33, Kinrooi) hebben er zin in. “We mogen eindelijk nog eens uit ons hok komen en mensen die je alleen van Facebook of Instagram kent, in levenden lijve ontmoeten. Bovendien kunnen we opnieuw van ons laten horen, nu meer dan ooit nodig . Een Pride is tenslotte niet alleen een feest, maar ook een vorm van protest.”

Mariana en mama / sympathisant Anna © Tom Cornille

Portugal

Mariana Belmans (18) is hier met mama Anna De Rosario (51). Ze hebben roots in Portugal en wonen in Deurne. “Mijn dochter is gay en ik ben hier als sympathisant”, lacht die laatste. “Ik vind het super dat ze dit organiseren. Er is nu al veel ambiance en ik kijk zelf uit naar het optreden van Jaouad. En zaterdag gaan we samen naar de grote parade.”

Wouter en Goswin kijken uit naar het optreden van Liliane Saint-Pierre © Tom Cornille

Wouter Vandenbroecke (40) en Goswin Onsia (33) uit Antwerpen zitten op de eerste rij. “We zijn blij dat Antwerp Pride opnieuw op een normale manier kan plaatsvinden en dat het dit jaar bovendien grootser dan ooit wordt aangepakt. En Liliane Saint-Pierre is uiteraard de perfecte start. Dit wordt een hele mooie editie!” (mibl)

www.antwerppride.com

 © Tom Cornille

 © Tom Cornille

Liliane Saint-Pierre veroverde al heel wat gay-harten © Tom Cornille

MEER OVER Antwerp Pride

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio