Deliveroo Roller Bike Parade trekt op 25 augustus opnieuw door Antwerpen: “Al rollend en dansend door de stad”

De Deliveroo Roller Bike Parade, georganiseerd door Beegroupe, trekt op donderdag 25 augustus opnieuw door de Antwerpse binnenstad. “Na een succesvolle eerste editie kregen we opnieuw groen licht van de Antwerpse politie”, zegt medeorganisator Bram Bo. Nog steeds geldt één belangrijke voorwaarde: je moet je op wieltjes voortbewegen. Rolschaatsen, fietsen, scooters, longboards… het is allemaal mogelijk.

Annelies Van Walleghem

Op enkele schoonheidsfoutjes na was de Antwerpse politie enorm tevreden over de eerste editie van de Deliveroo Roller Bike Parade op 29 juli. “De samenwerking tussen de politie, de sponsor Deliveroo en de organisatoren verliep zo vlot, dat iedereen een tweede editie wel zag zitten”, zegt Emilie Lewandowski, Sponsorship Manager bij Beegroupe.

De Deliveroo Roller Parade zal op 25 augustus opnieuw door de Antwerpse binnenstad trekken en zal ongeveer dezelfde route doorlopen als de eerste editie. De parade vertrekt aan het Theaterplein en trekt vervolgens over de Leien en de Scheldekaaien. Iedereen zal tijdens de tocht worden aangemoedigd door enkele lokale dj’s op twee grote trucks, “al rollend en dansend door de stad.”

 ©  Facebook

Medeorganisator Bram Bo staat alvast te popelen voor de tweede editie van de Roller Parade op 25 augustus, hij is er ook rotsvast van overtuigd dat het een nog groter succes zal worden. “Ik verwacht dat er bij de volgende editie zeker zo’n 200 à 300 man zal komen mee rollen, bij de eerste editie waren het er zo’n honderd mensen aanwezig. Doordat iedereen zo dolenthousiast was, zal de Antwerpse Roller Parade via mond-op-mondreclame veel mensen bereiken.”

De ambitie is groot, het ultieme voorbeeld is de Roller Parade in Düsseldorf, “Daar komt wekelijks zo’n 5.000 man op af. Dat is een groot verschil, daar zijn we nog lang niet, maar dat is wel het streefdoel”, zegt Bram.

Vastgoed

Jobs in de regio