Jan Van Winckel (links) met Prins Abdullah in het Olympisch Stadion. (2017) ©  BELGAIMAGE

Jan Van Winckel verlaat Sheffield United en gaat in Saudi-Arabië aan de slag

Jan Van Winckel heeft zijn ontslag aangeboden bij Sheffield United en United World, de groep die onder meer hoofdaandeelhouder is van Beerschot, Sheffield United en het Franse Châteauroux. Van Winckel had niet langer een rol binnen Beerschot, maar was wel directeur bij Sheffield. Hij gaat nu aan de slag als technisch adviseur bij het Saudische Al-Ahli.

Hannes Van Gael

Jan Van Winckel kondigde woensdag zijn afscheid aan op de webstek van Sheffield United. “Ik ben herverkozen als directeur van de Belgian Professional Coaches en sta op het punt om een akkoord te tekenen waardoor ik dichter bij mijn familie kan gaan werken”, zei de 48-jarige Belg, om even later mee te delen op de website van Belgian Professional Football Coaches: “Ik ben trots dat ik als consultant kan beginnen bij een van de grootste clubs in Azië.”

Van Winckel ondertekende een driejarig contract bij Al-Ahli. Bij de Saudische club moet hij de club- en jeugdwerking bestuderen. Daarnaast zal hij ook het bestuur en het sportieve management bijstaan.

Bij Beerschot was Van Winckel sinds deze zomer niet meer rechtstreeks betrokken bij de sportieve structuur van de club. De Kielse Ratten hadden een nieuwe sportieve structuur bekendgemaakt en daarin viel de naam van Van Winckel niet, al zat hij toen nog wel in het overkoepelend bestuur van United World.

Vastgoed

Jobs in de regio