© ATV

9 maanden hinder in de Kennedytunnel: alles wat je moet weten over de werken die vanavond van start gaan

Vanavond start het Agentschap Wegen en Verkeer met het vernieuwen van de verlichting in de Kennedytunnel. Daarvoor gaat één koker vijf nachten per week dicht en dat wellicht tot mei 2023. Dat zal telkens van 21 tot 5u zijn. Ook de oprit Linkeroever op de Antwerpse Ring zal telkens afgesloten worden.

jtp

Momenteel wordt de Kennedytunnel verlicht met natriumlampen. Die zijn verouderd en steeds moeilijker te onderhouden. Een nieuwe led-installatie met intelligente sturing moet zowel het comfort van de weggebruiker als de verkeersveiligheid ten goede komen.

Ook de brandwerende panelen van de tunnelwanden worden vernieuwd. Om de bekabeling van de nieuwe verlichting te plaatsen moesten die sowieso deels verwijderd worden.

Om de verkeershinder te beperken, werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voornamelijk tijdens de nacht. “In een eerste fase, vanaf 21 augustus 2022 tot 19 december 2022, wordt gewerkt in de richting van Gent. De werken richting Antwerpen starten op 15 januari 2023 en duren tot 23 mei 2023”, laat het AWV weten.

Er zal ook tijdens twee weekends gewerkt worden, in december 2022 en mei 2023. “Dat is noodzakelijk om de werken rond te krijgen”, aldus het AWV. Die exacte datums liggen nog niet vast. Tijdens de weekendsluitingen wordt ernstige verkeershinder verwacht.

Tijdens de werken ’s nachts wordt het verkeer steeds omgeleid via de tunnelkoker in de andere rijrichting. Dan wordt voor elke richting één rijstrook voorzien.

Overzicht sluitingen

 

RICHTING GENT

  • De tunnelkoker gaat dicht van zondag 21 augustus 2022 tot maandag 19 december 2022, telkens tussen 21u en 5u. Alle verkeer moet door de koker richting Antwerpen. waardoor er daar in elke richting slechts één rijstrook beschikbaar is. 
  • Sluitingen zijn telkens op zondag, maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.
  • Ook de oprit Linkeroever van de Antwerpse Ring is afgesloten tijdens de nachtelijke werken, vanaf 20.30u.
  • Onder voorbehoud: weekendsluiting van 2 tot 5 december 2022 OF 9 tot 12 december 2022
  • Overdag is de Kennedytunnel gewoon open in beide richtingen.

 

RICHTING NEDERLAND

  • De tunnelkoker gaat dicht van zondag 15 januari 2023 tot dinsdag 23 mei 2023, telkens tussen 21u en 5u. Alle verkeer moet door de tunnelkoker richting Gent.
  • Sluitingen zijn telkens op zondag, maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.
  • Ook de oprit Linkeroever van de Antwerpse Ring is afgesloten tijdens de nachtelijke werken, vanaf 20.30u.
  • Onder voorbehoud: weekendsluiting van 5 tot 8 mei 2023 OF 12 tot 15 mei 2023
  • Overdag is de Kennedytunnel gewoon open in beide richtingen.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio