“Ik voelde al een connectie met Marc toen ik zijn oproepfilmpje zag”, zegt Lisette. © VTM

Molse B&B-eigenaar vindt liefde in Carcassonne: “Voorlopig nog apart, maar op termijn gaan we samenwonen”

Heeft B&B Zoekt Lief op VTM 2 iets opgeleverd? Jawel. Marc Brans (59) uit Mol, die een bed and breakfast uitbaat in de buurt van het Zuid-Franse Carcassonne, is inmiddels al een klein jaar samen met de Antwerpse Lisette. “Op termijn wil ik verhuizen, maar voorlopig nog niet. Dat geeft ons tijd om issues uit te klaren. Niet op relationeel vlak, wel werkgerelateerde zaken.”

Tom Vets

Op tv loopt het programma pas nu af, maar de opnames in Carcassonne dateren al van oktober vorig jaar. Sindsdien hielden Marc en Lisette hun romance onder de radar. “Van samenwonen is voorlopig geen sprake”, zeg Marc. “Dat kan niet anders, omdat Lisette in België nog aan het werk is. Ze komt vaak naar hier. Onlangs nog voor twee weken.” Maar vindt Lisette het ook realistisch om op termijn te emigreren? “Ik had er op voorhand ruim bij stilgestaan. Ook met mijn drie kinderen. Want een emigratie zou ook een impact hebben op de mensen uit mijn omgeving die me dierbaar zijn.”

Lisette is verpleegkundig diensthoofd in een operatiekwartier in een Antwerps ziekenhuis. Ze was de derde vrouw die bij Marc over de vloer kwam. “Eerst kreeg ik gezelschap van Petra en Annika”, vertelt de B&B-uitbater. “Toen ik Lisette zag, voelde ik al meteen dat het anders zou worden. Ik keek uit naar haar komst. Aangezien ze pas in de tweede week van de opnames langskwam, zat ik ongeduldig te wachten. Omdat de crew doorhad dat ik al kon inschatten wanneer er iemand ging aanbellen, parkeerden ze Lisette nog zes uur bij de buren om toch nog enig verrassingseffect te bekomen.”

“Raakvlakken en energie”

Op het moment dat Lisette aankwam, verbleef ook Annika in de B&B. “Ze liet me in het begin ook de kans om meer privétijd met Lisette te hebben”, zegt Marc. “De raakvlakken en energie tijdens die gesprekken kwamen naar boven en toen duidelijk werd dat het van beide kanten kwam, wist ik dat ik zowel Annika als Christine, die ook gearriveerd was, moest laten gaan. Het was duidelijk dat ik voor Lisette moest kiezen.”

Lisette en Marc. ©  rr

“Die dagen waren moeilijk”, aldus Lisette. “Je moet uit je comfortzone treden en op korte tijd zien of gevoelens wederzijds zijn. Maar ik merkte aan kleine dingetjes dat er een connectie was. Als ik naar het programma kijk, zie ik het zelfs duidelijk. Door een bepaalde interactie of de manier waarop we naar elkaar kijken. Ik voelde trouwens al een connectie met Marc toen ik zijn oproepfilmpje zag. En mijn gevoel werd alleen maar versterkt, in goede zin. Toen ik hem in levenden lijve zag, wist ik dat ik een goede keuze had gemaakt.”

Kleine kantjes

De twee zien elkaar voldoende om mekaars kleine kantjes te kennen. “Ik weet dat ik perfectionistisch ben”, zegt Marc. “Het ding is dat ik mijn zaak al geruime tijd alleen doe en weet wat werkt. Ze stapt in mijn leven dat al voor 99% op het juiste spoor zit. Zij komt soms met ideeën af die ik al had uitgeprobeerd.” Lisette merkt dat het voor Marc moeilijk is om dingen uit handen te geven. “Ik heb een leidinggevende job en moet delegeren. Nu is het een beetje andersom”, lacht ze. “Dat is aanpassen, maar als het even botst, laat ik dat merken door zachtjes te zuchten.”

Lisette en Marc. ©  rr

“Soms kan ik het regelen met mijn werk dat ik er negen dagen tussenuit kan”, zegt Lisette. “In het begin moest ik zwijgen. Mensen in mijn omgeving begrepen niet dat ik voortdurend op vakantie was.” Marc vertelt dat hij voor Kerstmis een maand in België was. “Dan is het toch laagseizoen in Zuid-Frankrijk. Zo konden we meer aan elkaar wennen. Nadien kwam Lisette elke maand voor een periode naar de B&B, zodat we onze prille liefdesband niet zouden kwijtraken. Virtueel contact houden lukt altijd, maar het is veel leuker om elkaar fysiek te zien.”

Zeker niet terug naar België

Terug definitief naar België komen kwam nooit in Marc op. “Geen optie. Ik heb veel tijd geïnvesteerd om deze zaak op te bouwen. Maandenlang ben ik bezig geweest met de renovatie. Destijds heb ik alles in België verkocht en mijn job stopgezet. Ik heb er niks meer verloren. Van meet af aan was gezegd dat het de bedoeling is om samen een leven op te bouwen in Zuid-Frankrijk. Vrouwen die dat niet zagen zitten, vielen onmiddellijk af.”

Marc en Lisette. ©  rr

Lisette zal dus op termijn naar het zuiden van Frankrijk verhuizen. “We moeten het voorlopig op deze manier volhouden. Maar dat geeft ons tijd om issues uit te klaren. Niet op relationeel vlak, wel werkgerelateerde zaken. Ik wil mee in zijn zaak stappen, maar ik wil ook iets voor mezelf doen. Ik heb een passie voor keramiek en dat wil ik uitbouwen.”

B&B Zoekt Lief, VTM 2, 19.55u

Vastgoed

Jobs in de regio