De jarige Luca (5) toont trots zijn bouwwerk. © Bart Roggeman

IN BEELD: Zandkastelen bouwen op Niel Plage

Niel -

Een loden hitte of niet, op de Heideplaats in Niel beleefden de kinderen woensdag strandplezier alsof ze ergens aan een of andere Spaanse costa vertoefden. Schopjes en emmertjes werden bovengehaald om op Niel Plage het mooiste, gekste, leukste zandkasteel te bouwen. Tentjes en parasols zorgden voor voldoende schaduwplekjes.

“De kinderen hoor je niet klagen”, lacht een medewerkster van de jeugddienst. “Het is al van 2019 geleden dat we dit konden organiseren, maar ik heb de indruk dat de opkomst, ondanks de hitte, zeker niet lager is.” Naar schatting bijna tweehonderd kinderen daagden op.

Aria (4) en Lenn (6) Claes en Oliver (6) en Aaron (4) Joos. © bar

“We hebben gezorgd voor extra schaduwplekken, extra water en waterijsjes”, zegt schepen van Jeugd Ellen Brits (Open Vld). Enkele zwembadjes zorgden niet alleen voor de ‘lijm’ om de zandkastelen te bouwen, maar ook voor extra verfrissing.

Mama Shera en dochtertje Noor (4) Marynissen vormen een gesmeerde tandem. © bar

Voor Luca Brouhon is het helemaal speciaal, hij viert uitgerekend vandaag, woensdag zijn vijfde verjaardag. Hij bracht extra accessoires zoals ‘graafmachines’ mee om zijn werkstuk extra uitstraling te geven. “Ik heb een ‘Paw Patrol’-kasteel gemaakt”, glundert hij. “Deze verjaardag zal ik mij nog lang herinneren.”

Verderop bouwen mama’s, papa’s, oma’s en opa’s met hun kroost naarstig verder aan hun pronkstuk. Een jury koos daaruit de meest opvallende bouwwerken om hen te belonen met leuk strandspeelgoed.

Vince Roothans (4) bouwde een kasteel met zijn opa. © bar

Een zandkasteel in de vorm van een schildpad. © bar

Met tentjes en parasols werden schaduwplekken gecreëerd. © bar

 (bar)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio