© ATV

15de editie Antwerp Pride wordt bloedheet: organisatie neemt hittemaatregelen

De aftrap van de vijftiende editie van de Antwerp Pride wordt vanavond al gegeven en loopt tot en met zondag. Omdat de populaire parade zaterdag plaatsvindt onder bloedhete omstandigheden, neemt de organisatie enkele hittemaatregelen. Drinkwater op de route, extra schaduwruimte en verneveling zullen voorzien worden. “We zullen de mensen maximaal verkoeling proberen te geven, maar het is allesbehalve evident”, zegt voorzitter Bart Abeel.

avw

Antwerp Pride

Na twee light edities zet de Antwerp Pride onze Scheldestad weer voluit in de regenboogkleuren. Want de Antwerp Pride bestaat 15 jaar en maakt daar een echt jubileumfeest van. Als thema werd er gekozen voor ‘Queertopia’, waarbij de organisatie op zoek wil gaan naar de ideale LGBTQIA+ wereld.

15 zaken die je moet weten over deze 15de feesteditie

“Water-Link voorziet vier punten met acht drinkfonteintjes waar mensen verkoeling kunnen zoeken en hun drinkbussen kunnen vullen”, zegt organisator Bart Abeel. “Deze fonteintjes zijn te vinden op het Sint-Jansplein, aan de voetgangerstunnel, in de Kloosterstraat en ter hoogte van de ingang van het festivalterrein aan de Cockerillkaai.”

“Verder zullen we ook extra schaduwruimte creëren door tenten te plaatsen. We gaan ook verneveling voorzien en er is steeds drinkwater in de sanitaire blokken”, vult Abeel aan. “Naast de getroffen maatregelen zullen we de mensen uiteraard aanraden om zich goed in te smeren, een hoofddeksel te dragen en veel water te drinken”.

LEES OOK. Veel water en een scheef terrein: opbouw Antwerp Pride-festival onder loden zon van start

De aftrap van de vijftiende editie van de Antwerp Pride wordt vanavond al gegeven in het Openluchttheater in het Rivierenhof. De Pride duurt tot en met zondag. Meer info over het programma vind je op de website van de Antwerp Pride.

Vastgoed

Jobs in de regio