© jtp

Lijnbus zakt door as en laat meters lang dieselspoor achter in Berchem

Berchem -

Op de Bikschotelaan in Berchem is woensdagmiddag een bus van De Lijn door zijn as gezakt. De bus liet hierdoor een honderd meter lang dieselspoor achter. De brandweer kwam ter plaatse om de smurrie op de ruimen, de bus werd getakeld.

nelo, jtp

Het incident gebeurde rond 13.45 uur. De bus van lijn 33 reed van Hoboken richting Ekeren toen het voertuig plots in de Bikschotelaan, vlakbij de Valkenputstraat, door zijn as zakte. Ter hoogte van de Lodewijk van Berckenlaan kwam de bus tot stilstand, maar door de breuk lekte er brandstof onderaan de bus. De olie op het wegdek zorgde voor heel wat verkeershinder, ook enkele fietsers kwamen daardoor ten val.

De brandweer kwam met zandzakken ter plaatse om de smurrie op te ruimen. Rond 15 uur was de rijbaan gereinigd en werd de Lijnbus getakeld. Volgens onze informatie zou de bus dinsdagavond zijn binnengebracht voor onderhoud, maar werd die daags nadien al opnieuw in gebruik genomen.

Verstoring door brandweerinterventie

Door het incident was de buslijn 33 richting Ekeren tijdelijk verstoord. Intussen meldt De Lijn een nieuwe verstoring van deze lijn door een brandweerinterventie. Lijn 33 is in beide richtingen belemmerd en rijdt slechts vanaf Bredabaan tot Lakborslei.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  jtp

 ©  jtp

 ©  jtp

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio