Bram De Ron en Pieter-jan Clymans hebben de voorbije drie weken hard gewerkt om hun driedaagse zomerbar te openen. ©  Dirk Vertommen

Vrienden pakken uit met zomerse strandbar aan ‘put van Hombeek’: “Met zo’n prachtlocatie moesten we iets doen”

Hombeek, Mechelen, Puurs-Sint-Amands -

De enige Mechelse zomerbar aan een vijver, die vind je dit weekend aan de Eglegemvijver in Hombeek. Met dank aan Pieter-jan Clymans (21) en zijn makker Bram De Ron (22). De twee twintigers halen letterlijk alles uit de kast om van hun zomerse strandbar Terras La Plage een succes te maken. “Als het concept aanslaat, willen wij volgend jaar het aantal weekends graag uitbreiden”, zeggen ze.

Sven Van Haezendonck

De ‘put van Hombeek’ is voor veel mensen uit de streek een geliefde plek. Bij Alleman kan je er surfen en bij WVD zeilen, maar evenementen vinden er nauwelijks plaats. “Ik vond dat we met zo’n prachtlocatie iets moesten doen. Ik heb Bram gevraagd of hij zin had om mee te doen. Samen zijn we er meteen ingevolgen. We waren zelfs nog bezig met onze bachelorproef”, vertelt Pieter-jan Clymans.

Voor de Hombekenaar is de Eglegemvijver bekend terrein, voor zijn kameraad Bram De Ron uit Puurs-Sint-Amands iets minder. “Maar mijn ouders die van Weerde en Zemst afkomstig zijn, praten er met enthousiasme over. Hun jeugdjaren komen weer boven”, zegt hij.

De twee vrienden leerden elkaar kennen tijdens hun studie in de Technische Scholen Mechelen (TSM). Ondertussen hebben ze allebei een hoger diploma op zak. “Als student-ondernemer ben ik gestart met ruwbouwwerken, maar ik werk ook mee aan evenementen. We bouwen ze op en breken ze opnieuw af en Pieter-jan doet eigenlijk precies hetzelfde”, vertelt Bram, die ook lichtman is.

Terras La Plage ligt aan de boorden van de Eglegemvijver. ©  Dirk Vertommen

De vrienden hebben de voorbije weken een ligplaats voor oude zeilboten helemaal opgeruimd. De vader van Pieter-jan, die in Willebroek een bedrijf in bouwmaterialen runt, liet enkele vrachtwagens met zand aanrukken. Daarmee heeft Hombeek zijn eerste strand. “Zwemmen is wel niet toegelaten. Daar gaan we streng op toekijken. Anders is een herhaling van ons concept volgende zomer al meteen uitgesloten”, zegt Pieter-jan.

Wauw-gevoel bezorgen

Aan sfeer zal het in de strandbar niet ontbreken. Pieter-jan en Bram hebben met de hulp van vrienden en vriendinnen hard gewerkt om Terras La Plage vorm te geven. “Drie weken zijn we daarmee bezig om gedurende drie dagen te openen. (lacht) We proberen het concept uit om te zien of het aanslaat. We zetten alles op alles om er een tof evenement van te maken. We willen onze bezoekers een wauw-gevoel bezorgen”, legt Bram uit.

Vrijdagnamiddag om 14u opent Terras La Plage de deuren en het gaat door tot zondagavond laat. Op vrijdag, zaterdag en zondag is de strandbar open tot middernacht. Het programma is heel gevarieerd. “Vrijdag hebben we een saxofonist en twee deejays die voor sfeer en gezelligheid zorgen”, zegt Bram.

Van houten paletten maken de creatievelingen loungezetels. ©  Dirk Vertommen

Op zaterdagmorgen kan je vanaf 9u gratis deelnemen aan een full body fitness en power dance van 2 Gates uit Willebroek. “Je kan gewoon afkomen en meedoen. Zondag organiseren we een ondernemersmarkt. Dat zien we heel breed, van iemand die zeep maakt tot iemand die aanhangwagens verkoopt”, vertelt Bram.

Cocktails en meer...

Zondag staat er ook een barbecue op het programma. “Op die manier willen wij mensen drie dagen extra van de zomer laten genieten met een cocktail of een ander drankje en voor wie wil, is er bijvoorbeeld ook een tapasplank of een ijsje. Het uitzicht is hier fantastisch”, zegt Bram.

“Een zomerbar op zo’n locatie is uniek en daar zijn we heel blij mee”, zegt Pieter-jan. Met Dirk Buelens, directeur van de Sint-Maartenschool en organisator van de Nationale Plantenbeurs, hebben ze al een supporter. “Het is misschien twintig jaar geleden dat er in dit schitterende decor nog eens iets werd georganiseerd. Het biedt alle Mechelaars nog eens de kans om te ‘snoepen’ van een van de deelgemeenten. De zuiderse temperaturen zullen het vakantiegevoel alleen maar verhogen”, zegt hij.

Meer informatie over Terras La Plage kan je vinden op een Facebook- en Instagrampagina.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio