Chiro Brecht viert dit weekend de vijftigste Chirofeesten.  © Elke Lamens

Halve eeuw Chirofeesten belooft hete jubileumeditie te worden

Brecht -

Vanaf donderdag 16u mogen de Chirofeesten weer losbarsten. Voor de vijftigste keer al verwachten de Chiromeisjes en -jongens veel volk dit weekend op het Chiropleintje. “Heel blij dat we weer voluit mogen gaan, want na corona is elke euro welkom”, klinkt het.

De vijftigste editie van de Chirofeesten opent donderdag om 16u met een zomerbar. “Dat was een succesformule op de beperkte corona-editie vorig jaar en hebben we behouden”, legt medehoofdverantwoordelijke Maxime Van Loy uit.

Daarnaast is er op vrijdag vanaf 16u een barbecue. “Hiervoor zitten de inschrijvingen opnieuw op het niveau van voor de lockdowns. Daar zijn we wel blij om, want twee jaar konden we geen of eerder beperkt mossel- en Chirofeesten houden. Onze kas moet dringend gestijfd worden.”

Daarom is het decor dit keer ook minder groots dan voorheen. “Dat decor nam de helft van het werkingsbudget in. Echter, we moeten besparen. Van het hout van de Chinese pagode uit 2019 maakten we nu een apart podium.”

Het podium staat klaar en is origineel gemaakt van hout, gerecycleerd van eerdere decors. © Elke Lamens

Toen lokten de Chirofeesten nog zo’n vierduizend jongeren. Hopelijk lukt het ook op deze verjaardagseditie.

Zaterdag en zondag is iedereen alvast al vanaf 12u welkom in de zomerbar. Zaterdagavond is er de openluchtfuif en zondag opnieuw touwtrekken en ’s avonds de kortebroekenfuif. Er loopt ook een overzichtsexpo van een halve eeuw Chiro Brecht met foto’s en zelfs oude uniformen.

Dit keer is het op zondag opnieuw touwtrekken, dat is van 2019 geleden. ©  Elke Lamens

Het belooft een hete editie te worden, maar de Chiromeisjes en -jongens voorzien in voldoende verkoeling. “We zorgen voor voldoende schaduw, er staat een zwembad en er is gratis kraantjeswater. Zo hopen we dat iedereen het koel kan houden, want het zal te warm zijn om in de volle zon te blijven zitten”, benadrukt Van Loy.

 (ella)

Heel wat tenten zorgen voor voldoende schaduw. © Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio