Zoja repeteerde al met haar medespelers. © RR

Edegemse tiener speelt hoofdrol in musical: “Zangeres worden of in musicals spelen? Graag”

Edegem -

De 14-jarige Zoja Dobrovolskaya uit Edegem mag in september voor haar eerste musical meteen een hoofdrol op zich nemen. “Zingen, acteren of in musicals spelen, het zijn mijn passies”, vertelt Zoja.

Filip Spoelders

Het beloven drukke weken te worden voor Zoja. De eerste repetities van begin juli krijgen vanaf eind deze maand een vervolg terwijl op 9 september de première van de musical Wiet Waterlandersen de Negende Compagnie van Heethoofden in Stadsschouwburg Mechelen volgt. “Ook het schooljaar zal dan al begonnen zijn. Ik zal mijn stem zeker moeten sparen want ik babbel graag met mijn schoolvriendinnen”, zegt Zoja met een knipoog.

De familiemusical van The Singing Factory vertaalt het jeugdboek Wiet Waterlanders en de negende Compagnie van Heethoofden van auteur , zanger en acteur Mark Tijsmans naar het podium. “Na de repetities in juli heb ik thuis hard geoefend. Het beloven toffe voorstellingen met leuke muziek te worden, geschikt voor het hele gezin.”

Zoja ziet haar toekomst in het zingen en acteren. © RR

Zoja speelt de hoofdrol van ‘Schone Fee’ Ophelia. Samen met de andere hoofdpersonage Wiet Waterlanders en Indigo moet ze een eeuwenoud mysterie te ontrafelen. De wereldberoemde componist Solieri zou zijn muziek namelijk niet zelf hebben geschreven.

Voor de Edegemse is het een volgende stap richting haar doel om zangeres of actrice te worden. “Momenteel laat ik alle opties open. Maar ik probeer er zeker naartoe te werken om zangeres te worden of om in musicals te spelen. Mijn ouders zijn erg muzikaal waardoor ik sinds mijn vierde met muziek bezig ben. Ik zing bij het Waelrantkoor uit Borgerhout, volg de opleiding woord en drama aan de academie van Kontich en ik neem lessen aan de musicalacademie van Deep Bridge. Op mijn eigen You Tube-kanaal post ik geregeld video’s van covers of eigen nummers. In september komt er zelfs een tweede nummer van mij op Spotify”, overloopt Zoja, die ook haar danslessen weer wil opnemen.

Zoja als ‘Ophelia’ met ‘Wiet’ en ‘Indigo’. © RR

Proeven van een echte musical doet ze dus bij The Singing Factory. “In 2019 zong ik in het ensemble van de musical June Foster. Dit was een zeer mooie ervaring, al was het jammer dat corona na drie voorstellingen roet in het eten gooide. Nu deed ik auditie voor één van de rollen en ik krijg meteen een hoofdrol. Dit had ik zeker niet verwacht. In het najaar zing ik ook mee in het ensemble van de musical Kamp Delta.”

Tickets voor Wiet Waterlanders en de Negende Compagnie van Heethoofden zijn te koop op de website van The Singing Factory. De talenten van Zoja Dobrovolskaya zijn te volgen op haar You Tube-kanaal en op Instagram.

Vastgoed

Jobs in de regio