Renee en Dries organiseren zondag en maandag de tweede editie van het Half Oogst Festival in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. © Dirk Vertommen

Tweede editie van Half Oogst Festival brengt zomerse sfeer naar Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Onze-Lieve-Vrouw-Waver -

Op 14 en 15 augustus organiseren broer en zus Dries en Renee Van Itterbeeck de tweede editie van het Half Oogst Festival. Een weiland achter hun ouderlijk huis in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) wordt twee dagen lang omgetoverd tot een sfeervol festivalterrein. Onder meer Frituur Paula staat er op de affiche.

Stijn Van de Sande

Volgens Dries is de hele familie geobsedeerd door muziek. Dat resulteerde vorig jaar in de allereerste editie van het Half Oogst Festival. “Het was een ideetje van mijn vader, die wel wat ervaring heeft in het organiseren van dingen”, zegt Dries. “We vroegen de boer die eigenaar is van het weiland achter ons huis of we het daar mochten organiseren. Hij zag dat meteen zitten. Zo is het festival ontstaan. Vorig jaar hielden we het bij één dag, maar dit jaar breiden we uit met een tweede dag.”

Het concept blijft verder wel volledig hetzelfde. “We willen bekende muziek aanbieden aan een betaalbare prijs”, klinkt het. “Daarom nodigen we vooral coverbands uit. Verder zijn er artiesten die tributes brengen aan grote bands en muzikanten zoals AC/DC en Joe Cocker. Er staat ook heel wat lokaal talent op ons podium en met The H of Horse treed ik zelf ook op. De headliners zijn dit jaar Band Marginal en Frituur Paula. Zij zullen ongetwijfeld voor heel wat ambiance zorgen.”

Het festival vindt plaats in een weiland achter het ouderlijk huis van Renee en Dries. © Dirk Vertommen

Naast de muziek willen Dries en Renee vooral dat de bezoekers een leuke tijd kunnen beleven in een sfeervolle omgeving. “Er zijn ligstoelen voor wie even wil uitrusten en je kan ook Kubb en petanque spelen. Daarnaast bieden we ook een barbecue aan. Kortom, alles om de festivalsfeer tot in Waver te brengen en er een leuk en zomers feest van te maken. We hopen dat het concept aanslaat en we van het festival een mooie traditie kunnen maken. We dromen zelfs al van een tweede podium.”

Het Half Oogst Festival vindt plaats op zondag 14 en maandag 15 augustus in de Bosstraat in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Een ticket voor één van de twee dagen kost 12 euro, voor een combiticket betaal je 20 euro. Tickets kopen kan via de website of aan de kassa tijdens het festival zelf.

https://www.halfoogstfestival.be/

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio