Malu won al heel veel danswedstrijden in haar erg jonge© evdw

Mama start steunactie om dochter Malu (11) in Los Angeles te laten studeren

Berendrecht -

In de jaren tachtig was de Amerikaanse actrice Debbie Allen een begrip in de film-, dans- en muziekwereld. Ze werd bekend door de tv-serie Fame. Nu runt ze een gerenommeerde dansschool in Los Angeles. Debbie Allen vroeg aan Malu Verschueren om een jaar in haar dansschool les te volgen. Mama Ann gunt het haar dochter, maar zoekt steun om dit verhaal waar te maken.

Erik Vandewalle

Malu begon pas een drietal jaar geleden te dansen en toen gooide de coronacrisis roet in het eten. Alle dansscholen moesten dicht. Maar toen zag mama Ann Verschueren (46) op CNN een reportage over de Debbie Allen Dance Academy (DADA). Daarin had de actrice het over lessen vanop afstand. “Ik schreef Malu in voor een lespakket en al meteen werd duidelijk dat het klikte met de coaches en de school.”

Malu krijgt de kans om in L.A. te studeren aan de dansschool van Debbi Allen. © rr

Toen het Covid-19-virus een stevige stap opzij zette, werd dansen opnieuw mogelijk. Malu nam deel aan heel wat danswedstrijden in België en Nederland en behaalde de ene overwinning na de andere. De mama is fier op haar dochter, maar wilde weten hoe talentvol Malu nu eigenlijk is.

In het voorjaar vernam Ann dat DADA ook intensieve zomercursussen organiseert. “Maar eerst moet je een Zoom-auditie doen. Al vlug kwam het bericht dat Malu was geselecteerd voor de cursus in juli. Financieel kon het net om een maand naar Los Angeles te trekken en haar die danscursus te laten volgen. Na die maand kreeg ik te horen van Debbie Allen en haar team dat Malu uiterst getalenteerd is. De school vroeg of ze een extra auditie wilde doen, om te kijken of ze aanvaard kan worden als nieuwe leerling van DADA”, zegt mama Ann.

Dansen zit de 11-jarige in het bloed. © rr

Op het einde van de zomercursus gaf Debbie Allen bij haar thuis een groot feest. Tijdens het dansen kwam ze naar Malu. “Ze zei dat ze goed nieuws had en vertelde me toen dat ik was toegelaten als nieuwe leerling voor het volgende schooljaar”, zegt een stralende Malu.

Werk en woonst

“Ik gun het haar, maar er zijn praktische problemen. Budgettair lukt het me nu niet. Maar dat verandert wanneer ik via steun kansen krijg”, verduidelijkt Ann. Beroepshalve is ze nu commercieel verantwoordelijke van De Vlaamse Waterweg. Jarenlang organiseerde ze buitenlandse handelsmissies voor de Vlaamse overheid en werkte ze op de Amerikaanse ambassade in Brussel.

“Los Angeles is een stad met veel opportuniteiten. Ik zoek een Belgisch bedrijf in L.A. dat bereid is om me voor één jaar aan te werven. Met mijn beroepservaring kan ik ter plaatse heel wat nuttig werk verrichten. Maar ook een veilige en betaalbare verblijfplaats in L.A. zijn nodig voor ik de knoop kan doorhakken”, verduidelijkt de alleenstaande moeder. Voor het einde van augustus moeten moeder en dochter beslissen.

https://steunactie.be/actie/steun-malu-11-to-dance-at-debbie-allen-dance-academy-in-la-start-sept-22/-11380

Instagram Malu: @vtaitai2021

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio