Het Sint-Jan-Berchmansinstituut voor buitengewoon onderwijs in Puurs-Sint-Amands. © Sjabi

Vlaams regering pompt ruim 700.000 euro in schoolgebouwen

Bornem, Lier, Puurs-Sint-Amands, Willebroek -

De Vlaamse overheid investeert ruim 12 miljoen euro in nieuwe en hedendaagse schoolgebouwen. In onze regio gaat er 716.141 euro naar zeven scholen.

Chris Van Rompaey

Het Sint-Jan-Berchmansinstituut in Puurs-Sint-Amands gaat met het grootste bedrag lopen. Het buitengewoon secundair onderwijs krijgt een subsidie van 450.309 euro voor een nieuwbouw en de heraanleg van de speelplaats. Daarnaast krijgt de school 38.880 euro, een verhoging van eerder toegekende subsidies voor verbouwings- en renovatiewerken voor het gewone secundair onderwijs.

In Lier vangt de Middelbare Steinerschool Vlaanderen 132.109 euro voor het bouwen van een sanitair blok. De vrije kleuterschool en de vrije lagere school Klim op in Lier mogen 42.388 euro subsidie aanwenden voor een asbestsanering.

De vrije basisschool Sint-Joris in Willebroek mag 102.025 euro op haar rekening verwachten voor verbouwings- en veiligheidswerken. Voor de vrije basisschool Huveneersschool heeft de Vlaamse overheid 52.456 euro veil voor werken na aankoop van een gebouw in Frans Van Haelenstraat in Hingene (Bornem). Het betreft een verhoging van een eerder toegekende subsidie.

Over de hele provincie Antwerpen kunnen 35 scholenbouwprojecten met deze subsidieronde aan de slag. “Een investering in scholenbouw is een investering in onze onderwijskwaliteit. En dus in onze eigen toekomst”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). (cvr)

MEER OVER Puurs-Sint-Amands

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio