© Reuters

Belangrijke snelweg richting Spanje deels afgesloten door grote bosbrand in Frankrijk

Wegens een grote bosbrand in het zuidwesten van Frankrijk hebben de autoriteiten uit voorzorg een stuk van een belangrijke autoweg in de buurt afgesloten. Het gaat om de A63 die van Bordeaux naar de Spaanse grens bij Hendaye loopt.

Bron: De Telegraaf

Het is een van de twee autosnelwegen die Frankrijk en Spanje verbinden. De andere is aan de oostelijke kant van de Pyreneeën. Ten zuidwesten van Bordeaux is circa 40 kilometer van de weg voor het verkeer in beide richtingen afgesloten.

Duizend bestrijders proberen de hevige natuurbrand met behulp van blusvliegtuigen te bedwingen. Door de oplaaiende bos- en natuurbranden in het departement Gironde zijn bijna twintig huizen afgebrand. Ook ging in korte tijd 6.000 hectare pijnbomen in vlammen op. Inmiddels is het aantal geëvacueerden uit het bosrijke gebied opgelopen tot 6.000, melden Franse media.

 ©  AP

Wind extra moeilijk

Brandweerlieden spreken over een “zeer ongunstige” situatie in het getroffen gebied bij Bordeaux, dat vorige maand al werd geteisterd door een enorme brand in Landiras. Het is niet alleen de droogte, maar ook de wind die de bestrijding moeilijk maakt. De autoriteiten spreken over een dag met een “zeer groot risico”.

Ook elders in Frankrijk moeten bewoners, maar ook vakantiegangers weg uit gebieden waar bosbranden woeden. Op een plek tussen Angers en Tours betrof het ongeveer 70 mensen. Ongeveer 3.000 kampeerders en inwoners van dorpen in het zuidelijke departement Aveyron moesten eerder al in het holst van de nacht vluchten.

LEES OOK. Huizen afgebrand door bosbrand in zuidwesten van Frankrijk: duizenden mensen geëvacueerd

 ©  AP

 ©  AP

 ©  AP

Vastgoed

Jobs in de regio