Fanfare De Heidegalm kan met twee jaar vertraging haar 75ste verjaardag vieren tijdens de vertrouwde Zomerfeesten in Schoonbroek. © RR

Fanfare De Heidegalm viert albasten jubileum met zwoele Zomerfeesten

Schoonbroek -

Fanfare De Heidegalm uit Schoonbroek (Retie) was een van de vele verenigingen die in 2020 een gepland feestjaar door corona in het water zagen vallen. Maar met de Zomerfeesten slaat het gezelschap dit weekend terug.

Hans Otten

Het jaar dat De Heidegalm zijn albasten jubileum groots wilde vieren, eindigde met een valse noot, waarna het twee jaar stil bleef. Maar het intussen 77-jarige gezelschap viert dat dit weekend alsof het nog altijd 2020 is. Maar ook muzikaal gaan de Zomerfeesten terug in de tijd, want de fanfare geeft een spetterend concert ten beste met de populairste Kempense retroband De Bonanzas.

Maar eerst trappen de vertrouwde Zomerfeesten in het Retiese deeldorp Schoonbroek op vrijdag 12 augustus af met een algemene kennisquiz door jeugdorkest ’t Fanfareke. Zaterdag 13 augustus doet de Beekstraat dienst als rommelmarktterrein en spelen enkele bevriende muziekgezelschappen concertjes in de feesttent. Op zondagmiddag staat een barbecue en zomerterras geagendeerd.

Gouden randje

Maar het hoogtepunt van het feestweekend moet het concert van fanfare De Heidegalm zelf op zaterdagavond worden. “Die avond wordt zeker met grote letters in onze fanfaregeschiedenis geschreven”, vertelt dirigent Roger Dierckx van De Heidegalm enthousiast. “We concerteren samen met De Bonanzas. Deze band zorgt voor een avond met een gouden randje door muziek te brengen van de jaren zestig met prachtige arrangementen. Het publiek gaat heel wat popklassiekers horen passeren. Na maandenlang repeteren, klinken we echt compleet als een geheel. Het wordt zeker voor iedereen een onvergetelijke avond, want ook voor ons muzikanten levert dat samenspel kippenvelmomenten op.”

De festiviteiten vinden dit jaar niet op het Kerkplein plaats, maar een beetje verderop. © RR

Corona mag dan niet langer een spelbreker zijn bij evenementen, helemaal hetzelfde als de voorgaande edities worden deze Zomerfeesten niet. Want de festiviteiten kunnen niet terecht op het vertrouwde kerkplein van Schoonbroek. “Dat is recent vernieuwd, waardoor de grasmat nog te broos is om al evenementen op te laten plaatsvinden. We mogen van Chiro Heitrotters gebruikmaken van haar jeugdterreinen een beetje verderop in de Beekstraat om onze Zomerfeesten op te zetten.”

Nog meer feest

De twee verenigingen hebben elkaar gevonden in een goede verstandhouding, want later dit jaar strijkt de fanfare opnieuw met een feesttent op het domein van Chiro Heitrotters neer. “Om ons feestjaar te vervolgen, laten we op 15 oktober samen met enkele Schoonbroekse zangtalenten Soir de Fanfaar op de mensen los. Dat wordt een sfeervolle avond met alleen maar bekende popnummers die voor alle leeftijden geschikt zijn. We hebben dit jaar ook DJ Django als huis-dj. Hij zorgt op al onze evenementen voor de nodige hits”, zegt Dierckx.

Voor het concert van De Heidegalm met De Bonanzas zijn nog tickets te verkrijgen.

www.deheidegalmschoonbroek.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio